Reiseguide til Wien

31.08.2021, 07:15

Et vakkert sted fullt av keiserlige minner, operateatre og deilige bakverk blir besøkt mest i tankene deres i Wien. Men med en mangfoldig arkitektonisk feast, fra høybarokk til massive keiserlige konstruksjoner på 1800 -tallet, opp til Jugendstil dekorative stil (jugendstil) på begynnelsen av 1900 -tallet, kan byen overvelde mange av byens prakt.


På 1000 -tallet var Wien et viktig knutepunkt, og i 1278 falt Rudolf Hapsburg ned, men det var først i 1683 at byen ble keiserbolig. De store adelsfamiliene strømmet inn i et rush av bygninger som ga det barokke aspektet av Wien. Byen ble en fruktbar grunn for tidens ideologiske kjærligheter mot slutten av Habsburg -perioden, og i dag er spøkelsene til Freud, Klimt og Schiele de største turistattraksjonene i byen.

Hva du skal gjøre og hva du skal se

Sentrale Wien med sitt historiske sentrum, eller innendørsbyen bare 1 km over, er bemerkelsesverdig liten. Der og langs Ringstrasse er de viktigste attraksjonene - sekvensen av boulevarder som er blokkert av trikk og kjøretøy, og danner en ringgate rundt kjernen. Selv avsidesliggende steder som det praktfulle keiserpalasset Schönbrunn, kan du enkelt nå offentlig transport på mindre enn 30 minutter. Men et besøk i Wien ville aldri være komplett for alle de praktfulle slottene og museene uten å måtte tilbringe en avslappende dag i et av de store og loslitt glansrike kaffehusene som byen er kjent for.

Overnatting

Reservasjoner på forhånd om sommeren er viktige for billigere overnatting. Mange herberger ligger ved siden av Westbahnhof, noen få stopp fra sentrum. Eksklusive besparelser fra globale reservasjonssystemer og hoteller. Alle spesialtilbud er funnet av oss, og Hotels-scanner.com kan spare opptil 80 prosent.

De trofaste

Belvedere (10: 00–6: 00 hver dag) er en av Wiens beste bygninger på Ringveien sør (10: 00–17: 00 Oberes € 14, kombinasjonsbillett € 20) I en skrå formell hage vender to fantastiske barokkhus mot en annen. Klimts fineste konsentrasjon av malerier i byen inkludert The Kiss er utstilt i de to, Oberes Belvedere, mens Unteres Belvedere og Orangerie viser midlertidige utstillinger.

Slottet

Det store og overdådig dekorerte Hofburg-palasset ligger en blokk sør-øst for Graben, hjemsted for mange av de viktigste keiserlige stedene i Wien. Utenfor Kaisera -leilighetene finner du noen av de vakreste middelalderske håndverkene og gullsmederne i Europa, inkludert rester fra Det hellige romerske riket og Hapsburger Crown Jewels (man. Og ons. – Søn. 9.30–17.30). Bare dra fordel av den mer imponerende Schatzkammer. € 12). To av Wiens lengste turistbilder kan også sees på Hofburg, synge gutter og plukke hester. Trappetrinn langs Schatzkammer fører opp til Hofmusik Kapelle (10: 00-23: 00, fre 11: 00–11: 00 gratis) hvor du kan få frittstående billetter fra 8:30 (eller € 10–36, bestill på forhånd) for Wien Boys 'Choir Singing Mass (9:15 am midten av september til juni; t 01: 533 99 27).

Judenplatz

Judenplatz, nordvest for Stephansdom, domineres av et målrettet, dempet Holocaust-minnesmerke av britisk kunstner Rachel Whiteread, om enn et av Wiens vakreste små steder. Torget minnes den middelalderske jødiske ghettoen og grunnlaget for en synagoge på 1300-tallet klokken 8:00 (man torsdag og søndag 10: 00-6: 00, fredag ​​10: 00-16: 00) i det ypperlige Judenplatz-museet, og bringer til liv et middelaldersk jødisk liv i Wien. Billetten inkluderer adgang til Dorotheergasse 11 sør for Stephans Platz (man - fre og søn fra kl. 10 til 18) i det fascinerende jødiske museet for jødisk arv og kultur.

Del artikkel:

Relaterte artikler