Ting å gjøre i Ayia Napa

07.09.2021, 07:17

Leter du etter noe å gjøre i Ayia Napa? I Ayia Napa er det noen av de mest fantastiske strendene i landet, historiske kirker, utmerket mat, fantastisk natur og underholdende aktiviteter for familien som helhet.

Det største nattelivet på øya og den største temaparken i Europa finner du på Ayia Napa. Ayia Napa er alt du leter etter, enten du søker livlige nattklubber, familiedrevne strender eller spennende aktiviteter. Nyt Ayia Napa med leide biler fra 8 euro per dag på Luckycar.com


Her er mine beste anbefalinger for turistaktiviteter i Ayia Napa:

Cape Greco Gå på stiene
Cape Greco er en park med flotte turstier og et uberørt naturlandskap. Det er rundt 16 km med gangstier for besøkende og omtrent 4 km med sykkelruter.

Du kan oppdage det vakre landskapet omgitt av det krystallblå vannet i denne parken, hvor du kan svømme og dykke.

Sjøgrottene, kapellet Ayioi Anargyroi og kjærlighetsbroen er noen av hovedattraksjonene i Cape Greco.


Sjekk klosteret Ayia Napa
Et av de mest besøkte monumentene og bildet av jomfru Maria av Napa ligger i Ayia Napa -klosteret.

Det virker som en festning rundt 1500 e.Kr., og konstruksjonen er imponerende.

Du kan også se praktfull kunst, nydelige hager og et platå -tre, som er nesten 600 år gammelt, i tillegg til arkitekturen. Dette er absolutt en av Ayia Napas fineste ting!


Spis lokalt kjøkken
I Ayia Napa kan du nyte god mat på mange flotte restauranter. Fra tradisjonell kypriotisk mat og libysk mat til ferske meksikanske retter og sjømat, du kan spise hva som helst.

Jeg foreslår at du besøker Sesoula Kalamaki -restaurantene, En Yevo Tavernaki -restauranter, ZAATAR Living Arts Syrian Cuisine, Sage Restaurants.


Gå til Tauch
Hvis du vil drysse i vannet, kan du prøve å dykke mens du er på ferie. Ayia Napa er et utmerket sted å lære å dykke og et fantastisk sted for de som er erfarne.

For å utforske de to hulrom, tunneler og kløfter i tillegg til det steinete havet som omgir byen, har Cape Greco og Protaras praktfulle fjellformasjoner under havet.

Det er absolutt en av de største tingene for eventyrelskere i Ayia Napa!

Se havets huler
Minst en gang under ditt opphold på Kypros, bør du besøke sjøgrottene. Wondes som traff klippene gjennom tidene produserte de praktfulle steinete strukturene i havgrotten.

I dag er maritime lunder det ideelle stedet å snorkle, bade og dykke i de flotte naturkjellene. Den største attraksjonen er hulen som har et naturlig vindu til de vakre sjøkjellerne - det er et av de mest populære fotografiske stedene på Kypros. Men andre huler er også tilgjengelige til fots.

MERK: Hvis du svømmer og utforsker grottene, bruker du de riktige skoene, siden visse steiner kan være ekstremt skarpe.


Dra på en ekskursjon med båt
En av Ayia Napas mest populære turer er å utforske kysten med båt.

Flere båtturer er tilgjengelige hver dag i høysesongen fra Ayia Napa. Andre båtturer er velkjente, noen er romantiske, og noen har høy musikk og drikke litt sprø.

En av de største tingene med båtutfluktene er imidlertid at du kan se fra et annet perspektiv Ayia Napas nydelige strandlinje og få sjansen til å svømme på de fineste stedene på øya.

Del artikkel:

Relaterte artikler