Thessaloniki, Hellas Topp ting

13.09.2021, 17:37

Den nyeste destinasjonen for uavhengige turister vil være Thessaloniki med skryt. En inngangsport til Makedonia, med forbindelser til Aleksander den store og hans lærer Aristoteles er Hellas nest største by. De to hovedhøgskolene trekker en enorm studentpopulasjon og med dem en ung musikk-, kunst- og sportskultur. Byens restaurant- og kafékultur er mangfoldig.

Også rik på historie, fra tårn fra 1400-tallet til forbløffende museer med en flott samling av historiske gjenstander, Thessaloniki, utpekt som et åpent museum for gammel kristen og bysantinsk kunst av UNESCO.

Opp til 70%rabatt på hotellene i Thessaloniki. Stående spesialtilbud på Hotelhunter.com


Se en festivalfeiring

Thessaloniki beveger seg gjennom året mellom høy kunst og gatekunst, populærkultur og kulturell glans.

The Street Fashion Festival: en tredagers feiring av mer enn 20 aktiviteter. Denne enorme festivalen inneholder live, gatebasert kunst, musikk og atletiske handlinger. DJ -er, graffiti og gatekunstutstillinger og konkurranser, og gatesport som parkour og BMX, er tilstede i slutten av september.

Thessaloniki internasjonale filmfestival: Denne slutten av oktober-begynnelsen av novemberfestivalen begynte i 1959 og inkluderer flere dager av de beste innen moderne filmskaping med visninger, konferanser, ekspertworkshops og debatter.

Prøv Mylos, et enormt utelivsområde som opprinnelig var en melmølle i havnen. Den er fullpakket med kafeer og barer, restauranter, musikkteatre, utstillingslokaler og hundrevis av gourmeter. Eller se hva som skjer på Fix Sound Factory, hvor konserter og klubbkvelder finner sted, i tillegg til en slags pitmusikk.

Vandre flotte museer for antikkens historie

Gitt byens posisjon i krysset mellom osmannisk og europeisk kultur, har Thessaloniki naturligvis noen fantastiske gamle historiske museer, og byen blir ikke lurt.

Thessaloniki arkeologiske museum, et av de største greske museene, gjenoppretter makedonsk kultur fra antikken til sent i antikken, og er fullpakket med iøynefallende, antikke artefakter.
På 1990 -tallet ble det bysantinske kulturmuseet innviet til stor anerkjennelse og arrangerer utstillinger som dekker overgangen til den romerske religionen og den tidlige katolske kirken til Konstantinopel på 1400 -tallet.

Nåværende museopplevelse

Hvis du ikke er interessert i gammel historie, er det mange utmerkede moderne museer og gallerier å sjekke ut i Thessaloniki.
Museum for samtidskunst i Makedonia: Denne arkitektoniske attraksjonen har omtrent 2000 verk av greske og utenlandske kunstnere, når det gjelder fotografering, maleri, skulptur og gravyr.

Photography Museum of MOMus-Thessaloniki: dette museet har regelmessige utstillinger og internasjonale arrangementer i Hellas.

Cinema Museum of Saloniki: denne lille beliggenheten inneholder mange viktige og sjeldne utstillinger, det eneste museet i Hellas og sentrum av byens årlige kinofestival.

Den olympiske institusjon i Thessaloniki: Olympisk museum i Thessaloniki er det eneste museet i sin type som formelt ble anerkjent av den olympiske komité.

Museum of ARIS Basketball: Dette museet presenterer trofeer, trøyer, bilder og andre artefakter hedret av ARIS Thessaloniki profesjonelle team.

For en moderne setting, se Old Monuments

Thessaloniki har pådratt seg mange kamparr, som andre store byer på Balkan. I det 20. og 21. århundre ble det meste av byen bygget eller rekonstruert. Imidlertid er det spor etter gamle bysantinske og osmanske bygninger i hele byen.

Det hvite tårnet er et viktig emblem og var et osmannisk høyborg konstruert for å erstatte en tidlig bysantinsk festning på 1400 -tallet. Det tillater bare 70 gjester samtidig. Gå til toppen for utsikt (ca. 10 etasjer).
Andre ligger i hemmelige kroker i boligområder, for eksempel de bysantinske badene. Badene ble bygget rundt 1300 og var imponerende funksjonelle for nesten 700 år siden, fram til 1940.

Unn deg en internasjonal filmfestival

Thessaloniki International Film Festival er Sørøst -Europas ledende filmfestival, som finner sted flere dager fra slutten av oktober til begynnelsen av november.

Festivalen begynte som Greek Cinema Week i 1960, og i 1992 ble den internasjonalt presentert som noen av de mest kreative uavhengige filmene i verden. Arrangementet vil inneholde et ikke-konkurransedyktig gresk filmpanorama, en internasjonal konkurranse og mer.

Del artikkel:

Relaterte artikler