Zagreb -attraksjoner gratis eller billig

03.10.2021, 12:35

Kroatia er et populært reisested, og Zagreb bør inkluderes på reiseruten. Byen er et must-see når du er i Kroatia på grunn av sin fascinerende historie og mangfoldige kultur. Det er et flott sted å besøke av mange grunner, fra de lave prisene og fantastiske kafeer til det fineste julemarkedet i Europa, ifølge besøkende.
Vi har avdekket noen skjulte perler, hendelser og steder i hele byen, slik at du kan få et forsprang på å utforske denne praktfulle byen. Excurzilla.com i Zagreb lar deg arrangere dagsturer på engelsk med en profesjonell guide eller en privat guide.
 
INmusic Jarun Lake Festival
30. juni er fristen.
Hver juni i tre dager leverer IN musikkfestival verdens fineste musikk til Zagreb. Mange unge mennesker fra hele verden flytter til byen.
INmusics tidligere oppstillinger har inkludert verdensomspennende superstjerner, inkludert Florence + The Machine, Arctic Monkeys, Nick Cave, Kings of Leon, Rudimental, The Black Keys, Lily Allen og Arcade Fire, blant mange flere. I forhold til andre europeiske musikkfestivaler er denne inngangsprisen ganske rimelig.
Det er to øyer hvor du kan slå leir hvis du vil ha den "hele" INmusic -opplevelsen: Trenjevka og Univerzijada. I tillegg til dusjer, wi-fi og guidede utflukter til UNESCO-beskyttede Plitvice Lake nasjonalpark, har gjestene tilgang til disse fasilitetene.
 
Cinema Europa Varavska 3 er tilgjengelig året rundt.
Vintage kino "Kino" Europa er en beskyttet kulturarvsbygning som fremdeles er en kino og en bar i dag. Så det er ingen overraskelse at Kino Europa er et populært samlingssted for unge urbanister, for det meste hipsters. Sentralt ligger det like ved siden av blomsterfylt Cvjetni trg (eller Flower Square).
Filmprogrammet deres er særegent ved at det inkluderer et mangfoldig utvalg av festivalfilmer fra hele verden. På Zagreb Film Festival og Subversive Festival, som begge arrangeres årlig på kino, har også store kroatiske filmfestivaler funnet sted der.
 
The Avengers vil ikke være tilstede hvis du drar til det stedet og forventer at de skal være det. Bare gå hvis du leter etter uklare indiefilmer som ikke er tilgjengelig andre steder. Å delta på dette arrangementet bidrar til å støtte et segment av filmvirksomheten som forteller sanne historier fra hele verden. Under "Subtitled Tuesday" vises filmer fra hele verden, alle med undertekster.
Så hvis du er i Zagreb på tirsdag, må du stikke innom. Husk å se deg om i gangen og suge i deg den vakre arkitekturen selv om du ikke liker filmen (det er greit, ikke alle har utmerket smak).
 
Nikola Tesla tekniske museum på Savska 18
Åpent hele året.
Du er kanskje kjent med Nikola Tesla, en verdenskjent forsker født i Kroatias by Smiljan. Zagrebs teknologiske museum skylder ham sin eksistens, som forventet.
For å hjelpe deg med å navigere i museet, er utstillinger delt inn i kategorier som energitransformasjon og geologi og gruvedrift. Du kan også sjekke ut andre seksjoner som luftfart hvis du er interessert.
Et helt kabinett i museet viser innovasjonene og livet til Nikola Tesla, og hjelper besøkende å lære mer om dette revolusjonerende sinnet.
 
Dette er en utmerket mulighet til å lære noe nytt, enten du er interessert i vitenskap og teknologi eller bare vil ha det hyggelig. Med trikk, buss eller til og med til fots, kan du komme dit (15 minutters gange fra Zagreb -torget).
 
TORTUREUM Radieva 14 - Torturmuseum
Hver dag i året er velkommen.
Så rart det kan virke, bør besøkende på Tortureum forberede seg på en sjokkerende opplevelse. Ingenting kan virkelig gjøre deg klar for de rundt 70 torturinstrumentene på utstillingen, samt de skumle multimediainstruksjonene. Det er også et par overraskelser i vente for deg, som vi vil holde hemmelig. Det er noen av verdens eldste torturapparater på utstillingen, inkludert giljotinen og skjellsbruden, som ble brukt til å plage skravlende kvinner.
 
Radieva -gaten, der museet ligger, er lett tilgjengelig fra byens sentrale torg. Billetter til museet koster rundt 4-5 euro hver.
 
Sljeme Skiing and the Snow Queen Award
Fra desember og frem til april, tilbyr skisesongen en rekke aktiviteter.
I januar deles Snow Queen Trophy ut.
Medvednikas høyeste punkt, Sljeme, ligger like utenfor Zagreb. Om vinteren er den høyeste toppen over Zagreb et flott sted å gå på ski og ha det hyggelig. Det vil ta deg 20-30 minutter å komme dit med offentlig transport fra sentrum, noe som gir deg god tid til å slappe av og nyte naturen.
Hvert år er det en konkurranse om Snow Queen Trophy. Seierherrene blir kronet og gitt titlene Snow Queen og Snow King. Bortsett fra den uvanlige posisjonen (like over den kroatiske byen) og den fantastiske naturen, tiltrekker feriestedet noen av verdens beste skiløpere.
Det er en god sjanse for at du løper over skirennlegenden Janica Kostelic i bakkene.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler