Reiseråd til Ungarn og nyttig informasjon

10.10.2021, 19:22

Hvis Ungarn har vakt din interesse og du vurderer en tur til denne østeuropeiske skjulte perlen, må du sjekke ut våre beste reisetips først. Du lærer blant annet om de forskjellige pluggtypene du trenger, vanlige retter du bør unngå og hvor god WiFi er. Du kan finne de beste tilbudene på leiebil i Budapest med eksklusiv rabatt på Cars-scanner.com.


Er det tillatt i Ungarn å prute?
Som et resultat vil reisende som besøker Ungarn synes det er vanskelig å finne en butikk som godtar noe annet enn prisen som er skrevet på varen. Kunder som kjøper flere varer fra markedsselgere, kan noen ganger forhandle om rabatt, men det er omfanget av forhandlingene.

Er Ungarn et trygt sted for ensomme kvinnelige reisende?
Ungarn er et flott sted å besøke hvis du er en jente som reiser alene, og du vil sette pris på hvor problemfritt det er. I Ungarn får utenlandske damer omtrent like mye oppmerksomhet som de ville gjort hjemme. Hvis du er utsatt for catcalling eller annen uønsket oppmerksomhet, vil et enkelt nei være tilstrekkelig. Til tross for at nasjonen er trygg, må sunn fornuftstiltak som å unngå å vandre alene om natten på avsidesliggende steder og se på hva du drikker mens du er ute.

Hva er Ungarns tollfrie godtgjørelse?
Ungarn er medlem av EU. Fordeler for britiske besøkende inkluderer muligheten til å kjøpe skattefrie ekvivalenter av duft, hudpleie og kosmetikk mens de er i landet. Det er også skattefrie ekvivalenter tilgjengelig for visse viner og brennevin, samt noe motetilbehør og suvenirer.

Import av produkter til personlig bruk er ikke underlagt begrensninger hvis du reiser fra innsiden av EU. Import av varer til forretningsformål er. For å vurdere om varer importert for kommersielle formål er avgiftspliktige, brukes følgende retningslinjebeløp:
400 sigarer, 200 sigarer eller 1 kilo tobakk er alle akseptable erstatninger for 800 sigaretter.

Det er en grense på 10 liter brennevin (inkludert opptil 60 liter musserende vin) og 110 liter øl per person.
Passasjerer eldre enn 17 år som kommer fra en ikke-EU-nasjon kan ta med følgende varer tollfritt til Ungarn:
100 sigarer eller 50 sigarer, eller 250 g tobakk, eller 200 sigaretter (hvis de kommer med fly)
40 sigaretter, 20 sigarer, 10 sigarer eller 50 g tobakk er alle akseptable alternativer (hvis de kommer på andre måter) tilsvarende fire liter vin, øl og brennevin på over 22 prosent, eller to liter hver med alkoholholdige drikker under 22 prosent
Reisende kan ta med tilleggsvarer til en verdi av opptil € 430 (for flypassasjerer) eller € 300 (for ikke-flypassasjerer)
Import av følgende er forbudt til Ungarn: Produkter fra utenfor EU, for eksempel kjøtt, melk og potte- eller rotfrukter. Det er også mye pornografi, narkotika og ulovlige skytevåpen i området.

Hvilken valuta bruker Ungarn?
Den ungarske forint er landets offisielle valuta.
Penger kan veksles lokalt i banker eller byttebyråer eller før for å reise for euro, britiske pund, amerikanske dollar og andre store valutaer. De fleste store hoteller, restauranter og butikker godtar Visa og Mastercard som betalingsmåter. Hvis du reiser utenfor de store byene, vil du ta med kontanter siden minibanker ikke er like utbredt der.
Du bør unngå å bruke Traveler's Checks siden de er vanskelige å bytte og koster mye penger.

Hvor kan jeg finne ut hvor mye noe koster i Ungarn?
Det er mange rimelige steder å bo i Europa, som Ungarn, der mellomstore hoteller starter på omtrent $ 30 per natt og sovesaler er så lave som $ 7. Selv velsmakende og omfattende matvarer kan kjøpes for så lite som US $ 5 på gatemarkeder over hele verden. Riktig lunsj koster vanligvis omtrent ti dollar USA. For en 20-minutters tur koster drosjer i byen rundt USD 5-10 dollar, mens offentlig transport er mye billigere og mer effektiv.

Hva slags plugger og spenning trenger jeg for Ungarn?
Standard spenning er 230 volt, og frekvensen er 50 sykluser per sekund (rpm). Europeiske plugger med to sirkulære pinner passer til de fleste hovedkontakter. En universell reiseadapter er noe du bør ha med deg når du reiser. For å bruke amerikanske apparater trenger du en spenningsomformer og en støpseladapter.

Er det mye gratis WiFi i Ungarn?
Generelt er WiFi tilgjengelig og raskt på nesten alle hoteller, restauranter, kafeer og barer, i tillegg til kjøpesenter.

Er du sikker på at du ikke mener tidssonen?
tidsforskjellen mellom Ungarn og Greenwich Mean Time er en time (GMT). Ungarn observerer sommertid og er 2 timer foran GMT fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober.

Del artikkel:

Relaterte artikler