En nybegynnerguide til Praha

19.10.2021, 12:00

Er dette første gang du besøker Praha? Vi har satt sammen denne guiden for å sikre at du vet alt du trenger å vite om Tsjekkias hovedstad, Praha. For å gjøre ferien til Praha, Tsjekkia morsommere, har vi lagt ut denne guiden.

KOMMUNIKASJONER OG TRANSPORT
Hjertet i Praha er lite nok til at du kan komme deg til fots, men hvis du trenger å gå et sted fort eller hvis hotellet ditt er litt ute av veien, kan du bruke offentlig transport.

Selv i velutviklede nasjoner som USA kan offentlig transport være forferdelig, men det er enkelt å komme seg rundt i Praha fordi det er et utmerket system i Praha.

Du har muligheten til å bruke buss, trikk eller metro; alt du trenger er en billett. En 30-minutters billett koster 24 CZK, mens en 90-minutters billett koster 32 CZK med transport.

Hvis du vet at du kommer til å bruke offentlig transport ofte, kan du også få en en- eller tredagers billett.

For å navigere i Praha som en innfødt, ta tak i 'Jizdni Rady' -appen, som viser alle byens stasjoner, rutetider og overføringspunkter.

Praha offentlige transportsystem er veldig rimelig og pålitelig.

SIKKERHET
Som regel er kriminalitet svært sjelden i Praha, og det er lite sannsynlig at du blir offer for det.

Vær forsiktig mens du vandrer rundt i byen, som du ville andre steder, og ta en drosje hjem fra en pub sent på kvelden hvis du ikke føler deg trygg.

Lommetyver samles i store folkemengder rundt populære turiststeder, så vær på utkikk etter noe av verdi.

Les vår veiledning for sikkerhet i Praha for å lære mer.

når er den beste tiden på året å gå
Praha er en helårsdestinasjon, selv om noen tider på året er mer kostnadseffektive enn andre, og det samme gjelder for været.

Tsjekkia har fire sesonger, og vinter (med unntak av høysesongen i desember) når det er kaldt, kan det regne eller snø oftere er det minst hyppige (og billigere).

Praha har vokst i popularitet som turistmål de siste årene, og vi regner med at, spesielt i sommermånedene når mulighetene for lyst, varmt vær er størst, vil byens kapasitet være nesten full.

Praha kan besøkes året rundt, men våren og sommeren er de beste sesongene.


TAXI
Vi er flau over å rapportere at omdømmet til drosjesjåfører i Praha ikke er bra. Vi antyder ikke at i Praha vil du ikke kunne finne en pålitelig drosjesjåfør, men sjansene er små.

Selv om drosjer er tilgjengelige, foreslår vi at du kontakter hotellets resepsjon for å ordne en for deg og forhandle om prisen på forhånd når du hyller en på gaten for å unngå å bli belastet for mye.

Enten du ikke husker å be om prisen på forhånd, bruk telefonen for å se om sjåføren tar den raskeste ruten.

Uber eller en annen taxi -app er det beste alternativet hvis du trenger en tur fra gaten.

EN ANSKATT REISEKOSTNAD
Selv om Praha ikke er kjent for å være et budsjettvennlig reisemål, tror vi at mange besøkende fremdeles synes tjenester som overnatting og bespisning er rimelig sammenlignet med andre europeiske og internasjonale steder.

Det vil koste deg rundt 150 EUR per dag å reise på et mellomstort budsjett og unngå å bo i de laveste rommene mens du ikke søker luksus.

Eksklusive rabatter direkte fra hoteller og verdensomspennende bookingsystemer - du kan finne alle spesialtilbud og spare opptil 80% på Hotels-scanner.com.

Del artikkel:

Relaterte artikler