De beste tingene å gjøre i Oslo, Norge

22.10.2021, 19:06

Oslo, Norges fantastiske hovedstad, er en av verdens mest folkerike byer. Det er imidlertid bemerkelsesverdig å merke seg at bare rundt 20% av dette området er bosatt. Bortsett fra parker og skoger, er det også åser og et stort antall innsjøer å utforske. Det er parker og åpne områder over hele Oslo, og de er alle innen gangavstand fra praktisk talt alt i byen.

Det er forskjellige gangveier og stier som forbinder byens offentlige steder, noe som gjør det enkelt å utforske til fots. Du kan også bestille en bil online med opptil 70% rabatt på Cars-Scanner. I tillegg er Karl Johans gate, byens hovedgate, fylt med fotgjengervennlige soner. Denne brede avenyen starter ved Oslo sentralstasjon ved sjøkanten og svinger seg gjennom flere av Oslos mest populære turiststeder, inkludert Det kongelige slott og nasjonalteatret til historiske universitetsbygninger og Oslo katedral, og fungerer som en fotgjengervei for hele byen.

Oslo er konsekvent vurdert som en av verdens største byer å bo i, takket være sin pulserende kulturscene, et bredt utvalg av morsomme aktiviteter og en fremtredende plass som senter for teater, museer og gallerier. Ta en titt på vår guide til de beste attraksjonene og tingene du kan gjøre i Oslo for å lære mer om disse og andre stedene du må se i Norges by.

Skulpturpark Vigeland er et must-see.

Ligger i Oslos berømte Frogner Park (Frognerparken), er den praktfulle Vigeland skulpturpark (Vigelandsanlegget) en av Norges mest kjente attraksjoner for turister. Denne unike skulpturparken, som er åpen hele året, er Gustav Vigelands livsverk og inneholder 650 av hans dynamiske bronse-, granitt- og smijernsverk.

Mer enn halvparten av skulpturene er arrangert langs en 853 meter lang akse i fem temaklynger. Ancient er vist i fonteneensemblet, som også inkluderer 16 meter høy Monolith, som består av 121 sammenkoblede menneskeskikkelser.

Nobels gate 32, Oslo, Norge, N-0268

Besøk Akershus festningsmuseer 2.

Den spektakulære Akershus festning (Akershus Festning), reist av Hkon V på slutten av 1200 -tallet på Kapp Akernes, stiger majestetisk over Oslofjorden. Attraksjonene i dette området er mange, og du kan enkelt fylle en hel dag med å utforske dem alle.

Bruk litt tid på å vandre rundt i hagene og vollene, ta utsikten over havnen, før du går inn i den beskjedne kirken, hjemsted for begravelsen av kong Hkon VII (1872-1957) og ruinene av den gamle middelalderske festningen. Norsk hjemmefrontmuseum, ofte kjent som Museum for norsk motstand, ligger også på stedet (Norges Hjemmefrontmuseum). Vær klar til å lære mye om den tyske okkupasjonen fra 1940 til 1945 hvis du kommer hit.

Sted: Akershus Festning, Oslo, Norge, 0015.

Besøk Palace of Versailles

Det norske kongeslottet (Slottet), reist i 1825 og høyt oppe over metropolen på Karl Johansgates nordvestlige ende, er et fremtredende landemerke. Om sommeren blir guidede turer i det bemerkelsesverdige palasset på 173 rom gitt på engelsk, fire ganger daglig.

Blant palassets viktigste rom å se er kabinettsalongen og garderoben, den hvite salongen, speilhallen, den store salen og banketsalen. Hele året er gjestene velkommen til å spasere på eiendommen og i hagen og se vaktene bytte stasjon. Det norske Nobelinstitutt (Det Norske Nobelinstitutt) ligger like sør for palasset og er der Nobels fredspris gis.

Slottsplassen 1 i Oslo, Norge, 0010

Et museum viet til studiet av kultur og sivilisasjon

I tillegg administrerer museet Vikingskipsmuseet og fører tilsyn med byens historiske museum, som begge undersøker forskjellige fasetter av menneskets historie. I tillegg til egyptiske gjenstander som mumier og begravelsesartefakter, har museet Norges største samling av egyptiske antikviteter.

Museets middelaldergalleri har en stor samling av dagligvarer samt kirkekunst og religiøse relikvier, som alle er utstilt. En betydelig del av museet er viet til gullvaluta, med eksemplarer fra mer enn 2600 år tilbake.

Beliggenheten er Frederiks gate 2, 0164 i Oslo.


Fram kunst- og historiemuseum

Fram-museet (Frammuseet) er et must-see for alle som er interessert i arktisk leting, siden det er oppkalt etter det første norske skipet designet spesielt for polarforskning. Museets mest kjente utstillinger er Fram, et historisk symbol takket være sine flere vellykkede arktiske ekspedisjoner, og Gja, det første skipet som lyktes med å passere nordvestpassasjen.

Besøk det tilstøtende norske sjøfartsmuseet mens du er der (Norsk Maritimt Museum). Man kan bruke mye tid på å lære om fiske og skipsbygging mens man også ser museets bemerkelsesverdige samling av modeller og malerier.

Dette er adressen: 39 Bygdynesveien i Oslo, Norge

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler