Hva du skal se og besøke i Georgia

08.11.2021, 16:34

Tbilisi, Georgia
Å starte reisen i Tbilisi er en fin måte å starte reisen over Georgia. Tbilisi er en vakker, kompleks by med sin egen distinkte personlighet. Bygninger fra sovjettiden er blandet med avantgarde-arkitektur og tradisjonelle markeder blandes med gatekjøkkenrestauranter over hele byen. Sett av de mange kafeene, "kule" spisestedene og eksklusive barene, er det en hip by med mye å se og gjøre. De beste leiebiltilbudene i Georgia på Bookingcar.eu.

Byens historiske del er et must-see. De brosteinsbelagte gatene er kantet med vakre strukturer, georgiske og armenske kirker og smuldrende boliger. En annen må-se er klatringen i Narikala Fort, som gir et fantastisk perspektiv over Tbilisi. Hvis du er i byens historiske sentrum, kan du nå toppen på mindre enn en ti minutters spasertur. For de som befinner seg på motsatt side av elven, nær nåværende Rike Park, er det en taubane som frakter deg til fortet.

Tbilisi er en kompakt metropol. Av denne grunn oppfordrer jeg deg til å rusle mye, besøke små butikker, gå til en kirke og selvfølgelig ta et glass vin i en av Tbilisis mange vinbutikker mens du er i byen. Slapp av i et svovelbad (i likhet med et tyrkisk bad) på slutten av dagen hvis du føler deg utslitt.


For det andre, Kazbegi
Det er lett å se hvorfor Kazbegi er et populært turistmål. På toppen av det hele er det en av Georgias mest fantastiske steder, bare tre timer unna Tbilisi med minibuss! Det finnes en rekke turstier i området rundt eller oppover Kazbek-fjellet.

Tsminda Samebas kirke er et av de mest populære stedene å gå på fotturer, og den gir fantastisk utsikt over de omkringliggende fjellene (2 timer tur-retur). Den kazbekiske isbreen kan nås av de som er i fysisk form (8 timer tur/retur). Bare de mest vågale klatrerne vil kunne gå videre til toppen av Mount Kazbek derfra (ca. 3 eller 4 dager).


De som liker trekking i høylandet bør besøke Juta, som ligger like ved, og avslutte klatringen over Chaukhi-passet. Det er få bedre dagsturer i USA.


Kakheti er den tredje byen som er nevnt.
I Kakheti-området er vin, chacha og deilig mat godt kjent. Det er et flott sted å slappe av noen dager etter en anstrengende fottur. Den største byen i området, Telavi, er litt uinspirerende. Telavi på sin side imponerte meg med vennligheten til lokalbefolkningen, kanskje delvis på grunn av fraværet av andre turister.

Imidlertid er Sighnaghi et fantastisk sted å besøke. Denne byen ligger på en høyde og har blitt en av Georgias mest populære turistattraksjoner på grunn av sin overflod av arkitektur fra 1700- og 1800-tallet. Vinsmaking, spasere i gatene og se historiske landemerker er alle hyggelige måter å tilbringe tid her.

Det berømte Bodbe-klosteret er hjemmet til Saint Ninos dødelige bein, som kan sees der. Det er en 20-minutters spasertur fra Sighnaghi til dette stedet. Nyt en herlig kveldsmat og en flaske georgisk rødvin om kvelden. Besøk en vingård, hvor du kan se hvordan vin lages, smake på den og lære mer om de mange druesortene som går inn i den.

Vardzia er nummer fire.
Bygrotten i Vardzia, som ligger i et vakkert landskap av kløfter og raviner, har en spesiell vitalitet. Ved å etablere denne byen et kloster som huset mer enn to tusen munker, etablerte dronning Tamar den som et stort religiøst senter i Georgia. Under det osmanske styret ble byen forlatt og til slutt begravd under jord og støv. Et jordskjelv rammet området på 1200-tallet, og avslørte en del av hulene.

Du kan ta en minibuss fra Akhaltsikhe til Vardizia kl. 10:30 hvis du foretrekker å utforske byen på egenhånd. Ankomst i den andre enden er planlagt klokken tre om ettermiddagen. Turer til Vardzia kan også arrangeres fra blant andre Akhaltsikhe, Borjomi og Tbilisi.

5- Byen Batumi
Ærlig talt ble jeg overrasket over hvor mye jeg likte tiden min her. Batumi er en blanding av georgisk arv, sovjetisk dekadanse, glorete modernisme og slemme kvelder ute på byen. Batumi er spesielt populær blant russiske turister på grunn av kasinoene, sommerfestlighetene og det behagelige været.

Etter min mening var ikke den shabby feriestemningen så tiltalende. Med sine fine gater og flotte bygninger er Batumi et fantastisk sted å overnatte. I noen dager var alt i orden.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler