Det er flere grunner til at du bør reise til Kroatia

15.11.2021, 07:34

Alle og moren deres så ut til å ha tatt en ferie i Kroatia samtidig. I mellomtiden kan vi ikke la være å lure på hva som er alt oppstyret om. Det er mange grunner til å besøke Kroatia, fra det fantastiske landskapet og strendene i verdensklasse til de prisbelønte lokale vinene og landets unike kultur. Lave priser for leiebil i Kroatia på bookingauto.com.

Det er ganske tilgjengelig.

Som ofte blir fullstendig neglisjert. Det er en ekte glede å kunne besøke Hvar, Split, Dubrovnik og Pula innen en to og en halv times kjøretur (eller mindre!). Til sammenligning er det mye mer tidkrevende å fly til Kanariøyene eller de fleste av de greske øyene (som alle er fire timer eller mer) enn å fly til Kroatia med en gruppe venner. Jeg mener, hva mer kan vi si?

Slående kystlinjer

Uansett hvor du går, vil det være mange alternativer; ikke desto mindre ikke planlegg sand. Kroatia er kjent for sine fantastiske rullesteinstrender, og er kjent for sitt krystallblå vannet. Zlatni Rat, ofte kjent som Golden Cape, er en velkjent strand på grunn av den stadig skiftende formen på spissen på grunn av påvirkning fra vind og hav. Det bør ikke komme som noen overraskelse at regionen både er et verneområde og et populært turistmål.

Leiebåter er tilgjengelige i Hvar hvis du heller vil komme deg vekk fra folkemengden og utforske Stiniva-bukten. Denne stranden er kun tilgjengelig med båt, så ikke gå glipp av det!

Populariteten til Game of Thrones kan oppsummeres som følger

Det er ingen grunn til å overtale fans av programmet. Du kan gå på en omfattende og ekte Game of Thrones-turné, eller du kan besøke favorittstedene dine og gjenskape favorittøyeblikkene dine fra showet. Alt kommer ned til personlige valg og hvor mye penger du er villig til å betale - selv om sistnevnte absolutt virker mer spennende.

Dubrovniks bymurer, som ble King's Landing; festningen Kliss, som ble byen Meereen; og Trsteno Arboretum, som ble Garden of Red Keep, er bare noen av landemerkene som har blitt inkludert. Det eneste som gjenstår er å finne en drage...

Musikkfestivaler

Det er ingen hemmelighet at Kroatia er et populært reisemål for musikkfestivalgjengere. Det er så mange musikkfestivaler i verdensklasse å velge mellom, du vil bli hardt presset til å ta en avgjørelse. Ultra Europe, Outlook, Sonus og Fresh Island Festival er bare noen av årets mest etterlengtede begivenheter. Så vær klar til å danse til du faller på stranden eller et isolert sted.

Det er vin, vin og enda mer vin.

De gamle grekerne dyrket vin på de dalmatiske øyene, som har vært en velsignelse for kroatene siden. Istria og Peljesac er de to mest populære feriestedene. Selv om det meste av vin er hvit, er det noen gode rødviner tilgjengelig. I tillegg til å prøve vinen, kan du utforske vingårdsstier, besøke kjellere og møte menneskene som får det til. Hvis du finner noe du vil ha, kan du spare mye penger ved å kjøpe det rett fra produsenten. For vinelskere er det en vinn-vinn-situasjon.

På grunn av Dubrovnik

Å besøke Kroatia for sin naturlige skjønnhet er kanskje det mest overbevisende insentivet til å gjøre det. 'Adriaterhavets perle' er helt fantastisk og må oppleves, selv om bare én gang. Det er fortsatt en av de vakreste byene du noensinne vil besøke, til tross for folkemengdene.

På toppen av Dubrovniks bymurer er derimot den desidert mest givende måten å se byen på. Selv om murene dekker 1,2 kilometer rundt gamlebyen, vil du bli imponert over utsikten du får fra dem. Mens du setter pris på byens eteriske skjønnhet langveis fra, kan du være vitne til krigens ødeleggelser på nært hold. Din unnlatelse av å besøke Dubrovnik vil være din egen feil!

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler