Reisetips du trenger å vite før du besøker Polen

11.05.2022, 14:34

Det kan være vanskelig å komme seg rundt i Polen.
Har du tenkt å besøke andre reisemål enn Warszawa og Krakow i løpet av ferien til Polen? Hvis dette er tilfelle, bør du gi transport litt ekstra oppmerksomhet. Hvis du ønsker å leie et kjøretøy, husk at det kan være vanskelig å kjøre i polske byer.

Turister foretrekker å bruke bilutleietjenester i Warszawa. Gjennomsnittskostnaden for å leie en bil i Warszawa er 12 euro per dag. Du kan få en rabatt på opptil 80 % på cars-scanner.no.

Det er mulig å kjøre selv på tvers av Polen, men husk at veiskilt utelukkende er på polsk, GPS-systemet ditt fungerer kanskje ikke som det skal, og det er ekstra hindringer som trikker, syklister og andre spesielle kjørerestriksjoner. Å kjøre i Polen krever også at du har et internasjonalt førerkort. Et standard amerikansk førerkort vil ikke være tilstrekkelig. For å unngå bryet foreslår vi å bruke toget eller leie en lokal turoperatør.

Polen er MYE mer enn Warszawa og Krakow.
Warszawa og Krakow er to praktfulle polske byer. Så flotte som de er, hvis du virkelig ønsker å se Polen, foreslår vi at du besøker noen av de mindre byene eller til og med tettsteder. Livet i disse områdene er betydelig forskjellig fra livet i store byer. Folk snakker kanskje ikke engelsk, men disse forskjellene kan gjøre turene og opplevelsene dine mer ekte.

Polen har stor naturlig skjønnhet.
Når folk flest tenker på Polen, er det første man tenker på dens forferdelige fortid og gamle byer. Mange er uvitende om at Polen er et utmerket sted for natur- og friluftsentusiaster. Polen er hjemsted for massive fjell, hundrevis av innsjøer, sanddyner, elver, Østersjøen, dyr og fortryllende skoger. Hva vil du se først?

I Polen, ikke bruk alkohol på offentlige steder.
Det kan overraske deg, men å drikke øl på gata er forbudt i Polen. Hvis politiet tar deg for å gjøre dette, vil du få en høy bot. Det samme gjelder promille og bilkjøring. I Polen er det forbudt å drikke en drink og deretter kjøre bil. Hvis dette skjer, er konsekvensene mer alvorlige enn en pengebot...

I Polen snakker mange engelsk.
Det er klart at ikke alle i Polen snakker engelsk, men flertallet av individer i tjue- og trettiårene gjør det. Polakker er svært selvbevisste om sine språklige evner. Enten du spør om de snakker engelsk, vil de mest sannsynlig si «litt». Dette indikerer vanligvis at de vet mye.

Tippingskikker i Polen varierer fra de i USA.
For å lære mer om tipping i Polen, se vår dybdeside.

Polen er IKKE et frysemål.
Mange har misforståelsen om at Polen konstant er kjølig. Ingenting kan være lenger unna sannheten. Ja, Polen er kjølig om vinteren (det samme er mange steder, ikke sant? ), men vintrene blir mildere for hvert år. Det meste av året i Polen nyter godt vær. Våren er ofte mild, sommeren kan være ganske varm, og høsten er bare fantastisk! Vinteren i Polen er også spektakulær; bare husk å ta med varme klær!

Del artikkel:

Relaterte artikler