Thailand for førstegangsreisende

19.06.2022, 18:56

1 kommentar

Thailand er fortsatt et av de første stoppestedene for førstegangsreisende. Men ikke la deg lure: selv om å besøke her betyr å følge en slitt turiststi, er det ingen tvil om at denne fascinerende nasjonen kan ta litt tid å forstå. Følg våre topp 10 reiseråd for Thailand for å sikre at du kommer i gang med ditt første besøk.

Bilutleie på nett er en lønnsom tjeneste. Du kan sammenligne priser på bookingauto og få opptil 70 % rabatt på leie i Bangkok.


Smart gatemat
Thai gatemat er rikelig, av god kvalitet og forbløffende rimelig. Det kan imidlertid også føre til matforgiftning. Ta grunnleggende tiltak, som å vaske hendene før og etter spising, og, viktigst av alt, spis der det er folk; en raskere omsetning innebærer ferskere mat. Unngå også å drikke vann fra springen.

Unngå svindel.
Det kan virke som om noen prøver å rive deg av på hvert eneste hjørne i Thailand til tider, så hold deg klar over deg. Ikke stol på tilfeldige personer på gaten som gir deg informasjon om helligdager og lukkede templer; i stedet, verifiser med vandrerhjemmet eller hotellet. Bestem deg alltid for et gebyr før du går ombord på en tuk-tuk, og insister på en målert drosje. Hold tingene dine så nær deg som mulig, helst i en pose med glidelås pakket rundt deg.

Kultur må respekteres.
Å heve stemmen og bli sint vil ikke bringe deg noen vei i Thailand. Hodet regnes som den helligste delen av kroppen, mens føttene er de minst hellige; under ingen omstendigheter bør du berøre en thailandsk person på hodet, eller peke føttene dine (spesielt sålene) mot noen – eller noe religiøst bilde, spesielt av Buddha eller kongen. Å smile vil alltid bringe deg langt. Thaiere gliser betydelig mer enn den typiske vestlendingen, så forbered deg på å stråle.

Ta alt inn.
Øl er den mest populære alkoholholdige drikken i Thailand, og du kan kjøpe urfolksbrygget Singha praktisk talt overalt. Vær forsiktig med at den har 6 % abv, mens den nesten like populære Chang inneholder svimlende 7 %. For å kjøpe alkohol må du være minst 20 år gammel, men bare nattklubber trenger ofte legitimasjon. Du vil ikke kjøpe vin med mindre du er rik; fordi til høye importavgifter, vil du bruke minst fire ganger hva du ville gjort hjemme.

Sex som er risikofritt
Ja, det er en sexvirksomhet i Thailand, men prostitusjon er ikke lovlig. Bortsett fra mulige politivansker, er det flere etiske spørsmål å vurdere, for ikke å snakke om helse- og sikkerhetshensyn. Så ikke engang vurdere det.

Del artikkel:

Relaterte artikler