Velsmakende verden av Montenegro mat

21.07.2022, 10:55

Glem pretensiøs gourmetmat; Montenegro mat er sunt, økologisk og herlig enkelt. Montenegro tilbyr en rett som matcher det rolige blå Adriaterhavet og de robuste toppene i Kuka Korita.

Her er 9 typiske montenegrinske måltider som er like vakre som landets naturlige prakt og som du bør spise under ditt besøk.

Bilutleiefirmaet Cars-scanner gir muligheten til å leie en bil i Montenegro til rimelige priser. Lei en bil i Montenegro for komfortabel bevegelse rundt i landet.


1. Crni Roit (svart risotto)

Nyter du de dypblå bølgene på Kotor-rivieraen eller reiser du rundt i Budvas gamle havn? Finn en kystkafé og nyt naturen mens du spiser en solid porsjon svart risotto.

Blekksprut- eller blekksprutblekk gir risottoen sin farge (og deilige smak). Legg til fantastiske blekksprut- eller musling-napper til blandingen, og du har en enestående montenegrinsk matopplevelse.

2. Cevapi

Hvordan beskriver man denne utpreget balkanske retten? Cevapi er egentlig små pølse-lignende kjøttkaker av krydret svinekjøtt. Caepi, som kan være laget av svinekjøtt, lam eller kylling, kan stekes og grilles med løk eller paprika. Imidlertid håndformer lokalbefolkningen dem noen ganger til rustikke kjøttboller og serverer dem med en tykk tomat- og agurksalat.

Til slutt, server med en rekke dipper og varme middelhavsflatbrød for den ultimate montenegrinske gatematen.

3. Burek

Burek er et utmerket valg for en rask og enkel frokost eller en karakteristisk montenegrinsk snack. Disse villedende grunnleggende bakverkene er mer fantastiske og finnes i nesten alle bakerier i Montenegro.

Tenk på et bakverk i Balkan-stil fylt med kjøttdeig eller ost, bakt med flassende filodeig og servert i smøraktige spiraler eller gyldne kiler. Det passer godt med en kopp kaffe.

Burek kan også fylles med spinat, sopp eller poteter. Vi satser på at du vil ha mer enn én!

4. Palainke (pannekaker)

Selvfølgelig ville ingen montenegrinsk matliste være komplett uten minst én dessert. Vi kunne ha hatt montenegrinsk kake (kolai) eller baklava, men vi er sugene på en luftig pannekake.

Palainke, eller montenegrinske pannekaker, er fylt med sjokolade, syltetøy, banan eller mandler, eller bare drysset med sukker. Nok en gang er enkelhet nøkkelen til fortreffelighet.

Mat vil spille en fremtredende rolle i ferien din i Montenegro, enten du rafter nedover Tara-elven eller kjøler deg ned i bresjøene i Durmitor nasjonalpark. Nyt!

5. Njeguski Steak

Njeguski-biffen løfter Njegui prosciutto til nye høyder i tradisjonell montenegrinsk mat.

Njeguski-biffen ligner på fransk cordon bleu. For grise- eller kalveschnitzelen med prosciutto og kajmakost før den rulles, paneres og stekes til perfeksjon. Det passer godt med ferske grønnsaker, sprø pommes frites og en flaske montenegrinsk vin.

Del artikkel:

Relaterte artikler