Unike ting å gjøre i Karlovy Vary – Tsjekkia

05.08.2022, 13:15

Byen Karlovy Vary er oppkalt etter keiser Charles IV. I følge legenden fikk han bygget byen på slutten av 1300-tallet etter å ha oppdaget en varm kilde hvis helbredende vann hadde reparert det skadede beinet hans. Carlsbad og dets bad vokste i popularitet gjennom 1600-tallet, da det for det meste ble besøkt av velstående aristokrati fra Russland, Polen og Sachsen. Peter den store var den mest kjente besøkende til Karlovy Vary. Byen har hatt mange kjente besøkende gjennom årene, inkludert Goethe, Ludwig von Beethoven og Chopin. Hva bør du gjøre i Karlovy Vary?
Mer enn 5 beste utflukter i Karlovy Vary bestill online på foxiepass.com! Profesjonelle guider, rimelige priser og praktiske turistruter. Prisene starter fra 24 €.

Besøk de naturlige termiske varme kildene.
De forskjellige mineralkildene er uten tvil det største trekkplasteret for besøkende som besøker Karlovy Vary. Det helbredende vannet i de termiske kildene er tilgjengelig for publikum via 15 varme kilder som ligger over hele byen. Det som gjør dette mineralvannet unikt er at det har terapeutiske egenskaper når det konsumeres. Vannet inneholder ulike elementer og mineraler, og å drikke det bør ha en gunstig innvirkning på hele fordøyelsessystemet. Videre svinger de mange varme kildene i temperatur fra 30o til 72o C og har varierende gassnivåer, noe som resulterer i distinkte medisinske fordeler.
Å besøke alle de 15 mineralkildene er en fantastisk måte å bli kjent med og se byen på, siden de alle er plassert i de mest praktfulle strukturer, og det er utvilsomt en unik ting å gjøre i Karlovy Vary.

Kjøp en keramisk kopp og nyt det terapeutiske vannet.
Vi dro til Karlovy Vary i helgen på en varm sommerdag. Mange folk gikk ut på en spasertur rundt i byen, hver med en kopp som ser merkelig ut og nipper til vann fra de varme kildene. Denne koppen ser ut til å være en klassisk keramisk kopp designet spesielt for å drikke varmt termisk vann siden den opprettholder temperatur og CO2-nivåer. Den har et lite rør som fungerer på samme måte som et sugerør. Vi har en liten en siden de er tilgjengelige overalt i byen. Det virket ikke bra å fylle opp en vannflaske når alle andre drakk av disse nydelige porselenskoppene. De har fantastiske tegninger og er et utmerket minne, samtidig som de tar liten plass i bagasjen.
Når du har koppen din, kan du begynne omvisningen i byen for å oppdage alle de 15 kildene og prøve det terapeutiske vannet. På grunn av de unike kurative effektene, anbefales det at du besøker en lege før du starter behandlingen. Ikke desto mindre bør du prøve dette vannet. Den har en distinkt svovelaktig smak, og å nippe til varmt vann med et sugerør føles rart. Totalt sett er å nippe til det terapeutiske vannet fra en tradisjonell kopp en fantastisk måte å tilbringe tiden din i Karlovy Vary.

Karlovy Varys berømte søyleganger med varme kilder
Karlovy Vary er kjent for sine vakre og grasiøse søyleganger. Hver av de fem majestetiske søylene har sin egen distinkte arkitektur og stil, og de huser alle en del av de termiske varme kildene.
Mill Colonnade i Karlovy Vary er både den mest populære og den mest fantastiske. Den er 132 meter lang og har 124 korintiske søyler i hele lengden. Den ble ferdigstilt i 1881. Den har fem mineralkilder under taket og tilbyr en vakker promenade fra den ene siden til den andre mens du nyter en kopp sunt vann. I den ene enden av søylegangen står en 4 meter høy sandfigur av keiser Karl IV stolt.
Park Colonnade, Castle Colonnade, Hot Springs Colonnade og Market Colonnade er de andre søylene. Den høyeste og varmeste kilden ligger i Hot Spring Colonnade, en moderne konstruksjon. Trykket får fjæren til å klatre bare 12 meter.
Kjøp en flaske Becherovka på museet.
Becherovka, tidligere kjent som Karlsbader Becherbitter, blir ofte referert til som en ekstra 'fjær'. Det er Tsjekkias nasjonale alkoholholdige drikk. Becherovka er laget ved hjelp av en hemmelig formel som inkluderer over 20 forskjellige urter. Ifølge selskapet er det bare to personer som kjenner til den hemmelige formelen, og en av dem lager den hemmelige urteblandingen en gang i uken.
Museet er tilgjengelig for besøkende og tilbyr en rekke turer. Den vil transportere deg 200 år tilbake i tid. Vi kom etter at virksomheten hadde stengt, men heldigvis var den fortsatt åpen. Så vi valgte en liten flaske urtebitter. Den har en behagelig smak og er vel verdt å prøve.

Del artikkel:

Relaterte artikler