Dubai-guide: ting å gjøre, beste tid å besøke

29.08.2022, 06:26

Du har sikkert hørt at du kan tilbringe livet ditt i Dubai og likevel gå glipp av noe. Er det ikke utrolig? Et så lite sted med så mange ting å gjøre. Så, hvor skal jeg begynne? Planlegg Dubai-pakken din rundt disse varene, og du vil bli glad når du kommer hjem.

Dubai er et av UAEs mest moderne og kulturelt mangfoldige emirater. Det er en by fulle av ekstremer, med de høyeste bygningene, de flotteste hotellene, en menneskeskapt øy, kanaler omkranset av cruiseskip, det eldste boligområdet, restauranter med Michelin-stjerner og hindringer. Når nybegynnere kommer, er munnen på vidt gap.

Mange turister foretrekker å bestille en bil online på forhånd. Du kan finne de beste leiebiltilbudene i Dubai med rabatter på opptil 80 % på bookingcar.eu. Priser for leiebil i Dubai starter fra 17 euro per dag.


Dubai er omgitt av den arabiske ørkenen, så uansett hvilken måned du kommer, kan du forvente sollys og milde temperaturer. Fra november til mars er sola hele året på sitt laveste. Det er den beste tiden å besøke Dubai; tilbring dagene ute, spis på hustakene og slapp av på strendene. Mens resten av kloden er pakket inn i tunge frakker til nyttår, kan Dubai hjelpe deg med å planlegge litt sol og strand. I tillegg vil det bli annonsert storkupp på Dubai Shopping Festival i januar.

Somrene i Dubai er varme, med temperaturer som når langt inn i 40-årene Celsius. Noen som tåler så varmt vær kan besøke denne luksuriøse metropolen for halve prisen. Fra juni til august senkes prisene på overnatting og restauranter, og det tilbys betydelige rabatter.

Skuldersesongen inntreffer i mai, september og oktober. En annen ideell tid å besøke Dubai er når dagene er varme og kveldene er kjølige. Det er en fin tid å stirre på blant sanddynene og spise utendørs.

Hvordan komme seg rundt i Dubai
Det er enkelt å komme seg rundt i Dubai. Alt på grunn av offentlig transport og omfattende nettverk som forbinder store monumenter. Metroene og bussene lar deg gå jevnt, raskt og enkelt. Metroer som er førerløse, automatiserte, rene og effektive fortsetter å være det mest foretrukne alternativet. Trikker, BH-er, vanntaxier og drosjer er andre former for offentlig transport i Dubai. For å bruke forskjellige RTA-transportmåter, må du kjøpe et Nol forhåndsbetalt smartkort på metrostasjoner.

Doserte taxier tilbys på strategiske steder som kjøpesentre, hoteller og flyplasser. Du kan få en drosje levert til huset ditt ved hjelp av applikasjoner som Smart Taxi App og Uber.

Hva er de beste måtene å spare penger på i Dubai?
Dubai har på sin side et rykte på seg for å være ekstravagant og prangende. Med så mange overdådige alternativer kan byen skjemme bort forbrukerne. Men her er byens lokke: den appellerer også til reisende. På den ene siden kan du sove på 17 forskjellige typer puter på verdens eneste 7-stjerners hotell, mens du på den andre kan bo på et mellomklassehotell med alle fasiliteter for rimelige og hyggelige priser.

Så med dette Dubai-tipset kan du holde kostnadene nede samtidig som du holder humøret oppe. Her er noen ting du kan gjøre for å gjøre ferien din til Dubai rimeligere:

Dubai sentrum, Marina og Jumeirah er populære distrikter i byen, men hotellene her er ublu. Velg hoteller i Deira og Bur Dubai med rimelige kostnader for budsjettbevisste besøkende. Det finnes nyttige nabolag for reisende med lavt budsjett, for eksempel Al Barsha.
Det koster ingenting å se på solnedgangen, slappe av på hvite sandstrender og utforske den avslappede sjarmen til Dubais offentlige strender (Kite, Jumeirah Beach). Strendene tilbyr en barneavdeling, førsteklasses sportsutstyr, et volleyballområde, matbaner, dusjer og mye mer.
Det er mange ekstra gratis attraksjoner, parker og aktiviteter som kan berolige lommebokens muskler.
Spar pengene dine for juksemåltider mens du drar nytte av gode tilbud fra The Entertainer og Groupon nettsteder.
Restauranter og spisesteder er tilgjengelig i Old Dubai. Å unngå alkohol er en av de raskeste metodene for å spare penger.

Ting å huske på i Dubai
Selv om Dubai er en av de mer tolerante islamske byene, er det visse grunnregler å følge for en stressfri ferie.

Unngå offentlig drikking og offentlige demonstrasjoner av kjærlighet.
Kle deg passende. Å dekke til knærne og skuldrene er en smart idé. Bruk ingenting som er synlig eller eksponerende.
Personvernet er beskyttet av loven. Før du tar bilder, må du få autorisasjon. Ta aldri bilder av kvinner offentlig fordi du kan få problemer.
Av sikkerhetshensyn er fotografering av militære installasjoner, offentlige organisasjoner eller politiske strukturer forbudt.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler