Ting å gjøre i Bucuresti

20.09.2022, 12:29

Bucuresti, noen ganger kjent som Lille Paris eller Østens Paris, er en by i endring. Selv om det ser ut til å være mer sofistikert på visse måter enn andre østeuropeiske hovedsteder, er faktum at det endrer seg raskt. Det tjuende århundre var vanskelig for byen, og andre verdenskrig skadet den hardt. Så, etter å ha tilbrakt noen dager i Bucuresti, bestemte jeg meg for å skrive en reiseguide til byen.

Du kan bruke online bilutleietjeneste for å spare penger under reisen. Du kan sammenligne priser på bookingauto.com og få opptil 70 % rabatt på leie i Bucuresti.
 
Byen er yrende, og dens egenart gjør den til en fotografs drøm. En detaljert veiledning for Romanias hovedstad er gitt i de følgende avsnittene.
 
PARLAMENTARPALASET
Bucuresti er en av de byene der historien er rundt deg. Nicolae Ceauşescus ideelle prosjekt var det parlamentariske palasset (eller folkets hus). Nicolae Ceauşescu var kommunistpartiets generalsekretær (dvs. dets leder) frem til han ble henrettet i 1989. For andre er han ganske enkelt en annen tyrann, men parlamentspalasset, verdens tyngste byggverk, kan fortsatt sees i dag.
 
STAVROPOLEOS-KLOSTERET
Den blir ofte referert til som Stavropoleos kirke. Det er et østortodoks nonnekloster. Det ble konstruert i Brâncovenesc-stilen, som arkitektonisk er kjent som den rumenske renessansen. Erkeenglene Michael og Gabriel er beskyttere av kirken. Selvfølgelig kan du gå inn i kirken og se dens innside. Stavropoleos kirke er et landemerke i Bucuresti, og til tross for sin lille størrelse, er det en virkelig bemerkelsesverdig struktur. Det er i gamlebyen, så du kan ikke gå glipp av det.
 
MUSEET FOR DIMITRIE GUSTI NATIONAL VILLAGE
Den vestlige halvdelen av Herăstrău-parken er okkupert av et stort utendørsmuseum. Den består av 270 ekte strukturer som ble demontert og rekonstruert på stedet. Det er et vell av materiale på nettstedet, som også er tilgjengelig på engelsk. Dessuten er det en fryd å vandre rundt i Herastrau-parken.
 
ATHENAUM ROMAN
Dette er en av de mest populære tingene å gjøre i Bucuresti. Det rumenske Athenaeum er ikke bare en praktfull struktur, men det er også et fantastisk sted og hjemmet til George Enescu Philharmonic Orchestra. Kostnadene for livekonserter er virkelig rimelige, og forestillingene er utmerket. Kombiner din Bukarest-ferie med en natt med klassisk musikk på Athenaeum.
 
DEN GAMLE BYEN
Til tross for mine forbehold om fremtiden, er Bucurestis gamleby fortsatt et høydepunkt. Mens den såkalte Lipscani gir et utmerket perspektiv av det gamle Bucuresti, er dens nåværende tilstand ikke tiltalende. Et historisk distrikt konvertert helt til strippesentre og nattklubber forstyrrer meg (det samme skjedde i Krakow). Det ville imidlertid være synd å gå glipp av en spasertur rundt de brosteinsbelagte smugene i Gamlebyen og se noen fantastiske bygninger i forfall.
 
ROMANIAS NASJONALE KUNSTMUSEUM
Nasjonalmuseet for kunst i Romania, som ligger i et praktfullt byggverk, er et must-see for kunstentusiaster. Det er El Greco, Tintoretto, Rubens og, selvfølgelig, Claude Monet.
 
GRIGORE ANTIPA NATIONAL NATURAL HISTORY MUSEUM
Bucuresti naturhistoriske museum er oppkalt etter Grigore Antipa, som hadde ansvaret i mer enn et halvt århundre. Det gjenåpnet i 2011 med en rekke nye skjermer.

Del artikkel:

Relaterte artikler