Fantastiske ting å gjøre i Beograd

25.09.2022, 08:07

Beograd, ofte kjent som Beograd av språklige årsaker, er hovedstaden og den største byen i Serbia og et viktig besøk på enhver Balkan-ferie. Det er kjent for sitt pulserende natteliv, ungdommelige befolkning og generelle feststemning. Selvfølgelig, som en av verdens eldste kontinuerlig bebodde byer, er det mye mer enn noen få fasjonable nattklubber, flott gatekunst og en mengde kebabrestauranter. Det viser seg at det er mye mer å gjøre i Beograd enn vi forventet da vi bestemte oss for å stoppe der på ruten vår fra Montenegro til Bulgaria.
Mer enn 112 attraksjoner i Beograd på foxiepass.com! Profesjonelle guider, rimelige priser og praktiske turistruter. Bestill museumsbilletter på nett og spar tid. Prisene starter fra 15 €.
Dette er vår liste over de beste aktivitetene i Beograd. Velg dine favoritter hvis du bare har et kort besøk, eller prøv alle hvis du har tid.
Ta trikken
I motsetning til i Sofia, hvor det å kjøre de gamle trikkene er en overgangsrite, er ikke Beograds trikker på langt nær like kjente. De er likevel en utmerket måte å se byen på. De er en fantastisk måte å utforske noen av de mindre besøkte nabolagene på siden de er komfortable og rimelige. Trikk #2 er et veldig pittoresk alternativ.
 

Undersøk interiøret i Ruica-kirken
"Little Rose"-kapellet er lite, men det er en av de vakreste severdighetene i Beograd. Det den mangler i størrelse, veier den mer enn opp for i eleganse. Mens den eføydekkede fasaden tiltrekker seg en jevn strøm av fotografer, gjør den store kunstsamlingen og det forseggjorte designet det vel verdt å utforske innsiden også.
 
Ta en omvisning i Beograds gatekunst.
Beograd er kjent for sin omfattende samling av spennende og fargerik gatekunst. Selv om det er ganske tilfredsstillende å bare vandre i gatene og stirre på hvilke områder du klarer å treffe, vil det å bli med på en av de rimelige gatekunstturene legge til flotte bakhistorier og sikre at du ser alle de beste stedene.
 
Fotografi St. Marks ortodokse kirke
Denne massive, utsøkte kirken er fantastisk fra alle synspunkter, men spesielt i solnedgangen. Den nærliggende Tamajdan-parken er verdt en lang, rolig spasertur, og ta bilder av St. Mark's underveis.
 

Ada Ciganlija er et sted å slappe av.
Denne nydelige øya som ble omgjort til halvøy midt i Sava-elven er en av Beograds mest kjente attraksjoner. Faktisk refererer ordet vanligvis til hele regionen, inkludert Savasjøen (en menneskeskapt vannmasse med ekte vann), dens berømte strender og de nærliggende rekreasjonsparkområdene.
Dette er stedet for å ta en pause fra turistreisen din, enten du kommer for en hard joggetur eller for å overraske deg selv ved å sovne på gresset.
 
Prøv Burek Takeaway
Disse fantastiske flakete bakverkene er populære over hele Balkan og kommer i en rekke smaker (vanligvis fylt med kjøtt, ost eller grønnsaker). Serbia, på den annen side, er kjent for sin "runde burek", som jeg er sikker på smaker likt, men ser mer kulere ut.
Et av bakeriene i nærheten av der vi bodde hadde en sammenhengende rekke med lokalbefolkningen, noe som vanligvis betyr gode ting, og det var det ideelle stedet å fylle opp for vår lange reise til Bulgaria.
 

Novi Sad, Serbia
Novi Sad, som også ligger ved Donau, er kjent blant unge europeiske musikkelskere for å være vertskap for den bøllete EXIT-musikkfestivalen hver (vel, nesten hver) sommer. En av grunnene til at den ble utnevnt til europeisk ungdomshovedstad for 2019 er på grunn av dette.
 
Den har også blitt utpekt som europeisk kulturhovedstad for 2021. Ethvert sted som er verdig til så variert anerkjennelse må være verdt et besøk bare for nysgjerrighetens skyld, og Novi Sad har mye å tilby, inkludert Petrovaradin-festningen og det serbiske nasjonalteateret.
 
Niš
Denne sjarmerende gamle byen fungerte som et to-timers stoppested på vår busstur fra Beograd til Sofia. Andre så imidlertid på dette som et reisemål i seg selv. Og det er enkelt å forstå hvorfor: på bare to timer kunne vi besøke et overbygd grønnsaksmarked, spasere gjennom en pittoresk park, sette pris på en mengde gatekunst, fotografere flere historiske katedraler og spise iskrem i en fredelig gågate . Tenk på hva du kan gjøre om 5 eller 6 timer.
 
National Park of Iron Gate
Denne spektakulære canyonen er en populær dagstur med buss eller båt fra byen og ligger bare noen timer unna. De fleste turene inkluderer stopp ved Golubac festning og pittoreske steder langs Donau.

Del artikkel:

Relaterte artikler