En lokal guide til Montenegro

14.11.2022, 10:45

Montenegro har mye å tilby, fra frodige innsjøer til den asurblå Adriaterhavskysten til enorme fjell i nord.

Hit kommer folk på jakt etter et uforstyrret miljø og for å komme vekk fra mylderet, og med unntak av noen få områder langs kysten er dette enkelt å få til. Bosetningen Virpazar ligger ved innsjøen Skadar, en av de største innsjøene i Sør-Europa, og det er flere båtcruise tilgjengelig. Men hvis du kjører langs den sørvestlige kysten med en oppblåsbar kajakk, kan du padle ut i et stort hav og føle deg som om du er alene.

Lenger nord gir Durmitor-fjellene og Biogradska Gora nasjonalpark trekking i fantastisk natur med bare noen få andre turgåere. Gevinsten er spektakulære utsikter og en følelse av stillhet og storhet som jeg ikke tror kan finnes andre steder.

Mer enn 60 attraksjoner tilgjengelig i Budva med profesjonelle lokale guider på foxiepass.com! En erfaren guide vil fortelle deg historien og hemmelighetene til alle stedene.

Kotorbukta
Når du blir spurt om hvor du skal reise i Montenegro, er Kotorbukta et av de første stedene du tenker på.

Det er en sommerfuglformet bukt med nydelig blått hav, fjellbakgrunn og bosetninger fra middelalderen og venetiansk tid.

Fotturer og terrengsykling er populære aktiviteter i regionen. Og med en rekke vannaktiviteter i bukten og et fint utvalg av strender, tilbyr det virkelig noe for enhver smak.


Tara River Canyon
Tara River Canyon, også kjent som Tara River Gorge, er Montenegros lengste og dypeste elvecanyon (1300 meter, eller 4365 fot, på det dypeste).

Canyon er utpekt som et UNESCOs verdensarvsted. Det er et populært reisemål på grunn av det vakre miljøet og utmerkede raftingsjanser.

Ostrog-klosteret
Klosteret Ostrog er det mest fremtredende ortodokse stedet i Montenegro og tilhører den serbiske ortodokse kirken.

Saint Basil, som ble gravlagt her, bygde og innviet klosteret på 1600-tallet.

Det er et unikt og betagende syn siden det er kuttet nesten helt inn i et fjell.

Skadarsjøen
Skadarsjøen er den største innsjøen på Balkanhalvøya, en karstinnsjø på grensen til Albania og Montenegro.

Dens fantastiske vannveier, steinete kyster og myrer er hjemsted for en rekke arter, i tillegg til sjarmerende fiskesamfunn, holmeklostre og utsøkte strender.

Siden 1983 har Skadarsjøen vært en beskyttet nasjonalpark, og regionen er kjent som Montenegros vinland.

Denne beliggenheten har mye å tilby og er en av grunnene til at folk besøker Montenegro, enten du liker kajakkpadling, fotturer, svømming, båtturer, kultur eller vinsmaking.

Cetinje
Cetinje er Montenegros tidligere hovedstad. Det fungerer også som det offisielle huset til Montenegros president.

Cetinje er en fredelig by rik på kultur og historisk arkitektur.

Det vil ikke ta deg mer enn en dag å besøke Cetinje, men det er verdt å se på grunn av sin rike fortid og utmerkede museer.

Del artikkel:

Relaterte artikler