Ting å vite før du besøker Praha

22.11.2022, 10:00

Det er tøft å ikke bli forelsket i Prahas prakt. Når du vandrer i de brosteinsbelagte gatene i gamlebyen på en regnværsdag eller ser solen gå ned bak silhuetten av Praha slott, kan det føles som settet til en historisk film. Det er en av få europeiske byer som har sluppet unna store naturkatastrofer og ødeleggelsene av kriger fra det tjuende århundre.
Noen ganger ser det ut til at byen er fortapt i sine egne attraksjoner, arkitektonisk fanget et sted mellom middelaldermurer, art nouveau, kommunistisk brutalisme og postkommunistisk transformasjonsarbeid. Men ikke la disse strukturene, hvorav noen er hundre år gamle, lure deg til å tro at Praha ikke er en levende skapning. Selv om fremgangen er gradvis, dukker det opp nye kafeer, restauranter, gallerier og kunststeder over hele byen. Pakk noen historier av Bohumil Hrabal eller dikt av Egon Bondy, last ned musikk fra Plastic People of the Universe, og reis på jakt etter fortryllelsen.
Mer enn 6500 tusen hoteller er tilgjengelige for online bestilling i Praha på hotelhunter.com med en spesialrabatt på opptil 70 %. Først høsten 2022 tilbyr vi eksklusive lave priser direkte fra hotell.

Tsjekkere bruker kronen (CZK) som valuta i stedet for euro.
Kontanter er fortsatt mer populært enn kort i Tsjekkia. Selv om de godtar kredittkort, foretrekker mange restauranter, barer og bedrifter fortsatt kontanter. Mange virksomheter tar ikke kredittkort, selv om det ikke er noen advarselsskilt. Det er derfor viktig å pakke tilstrekkelig med kontanter.
Du bør bruke XE Currency-appen for å bekrefte gjeldende valutakurs. Dette vil gjøre sammenligninger med den virkelige tsjekkiske valutakursen enklere. Vær imidlertid veldig forsiktig hvis du møter pengevekslere som gir for lave valutakurser. De vil utvilsomt kreve en ublu pengevekslingstjenesteavgift. Hold alltid et øye med det siste beløpet som ble byttet i stedet for bare valutakursen. I tillegg ALDRI veksle penger på gaten. De kan gi deg gamle penger eller ubrukelig hviterussisk valuta.
Jeg dro til Praha to ganger. Begge valutakursene svinger mellom 1 euro og 25 eller 27 CZK.
 
Hvis du vil se det "ekte" Praha, kom hit. Ikke gå om sommeren.
Sommeren er den travleste sesongen for turister i Tsjekkia. Jeg skjønner at alle jobber hele året, derfor er de åpenbare turmulighetene vanligvis kun tilgjengelig om sommeren. Jeg tror imidlertid at det er best å unngå å besøke byer generelt, og Praha spesielt om sommeren. Sommeren er etter min mening den beste tiden å besøke en elv, et fjell eller havet siden området er større og mer behagelig. Å reise til byen om våren og høsten er det deiligste, og til slutt er det vinter.
Jeg besøkte Praha to ganger, en gang om vinteren (ved starten av skoleferien) og en gang om sommeren. Da jeg kom om vinteren, var alt bare perfekt: tomt, fredelig, og hele byen var innhyllet i romantikk og gammel luft. Tvert imot, gjennom hele sommeren er alle gater fulle av folk, mas og mas. Ingen trinn kommer i kontakt med mennesker!
 
Unngå drosjer for enhver pris!
Når du reiser til Tsjekkia, og Øst-Europa generelt, er problemet med å "fange" eller bli kvitt turister med taxi ganske vanlig. Hvis du trenger å dra, men offentlig transport er for dyrt, bør du vurdere Uber eller Liftago (en tsjekkisk app, bruk bare sjåfører med gyldig lisens og betal en rimelig avgift). Du kan også reservere et kjøretøy via hotellet. Ikke hent en drosje på gaten.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler