Grunner til å reise til Bulgaria

22.01.2023, 13:17

Bulgaria er et relativt ukjent østeuropeisk sted. Likevel tilbyr det alt du måtte ønske deg for en fantastisk ferie og mer! Denne nasjonen har en fascinerende historie som kan være gjenstand for en flersesongs Netflix-serie. Nåtiden er enda mer fascinerende, ettersom nasjonen fortsetter å utvikle seg og transformere. Den inneholder ikke bare nåværende elementer, men den fortsetter også å avsløre sine rikdommer fra svunne tider.

Du kommer tilbake til dette stedet igjen og igjen etter at du har oppdaget det ordentlig. Her er en liste over de beste tingene å gjøre i Bulgaria.

Havresorter tiltrekker seg med turkist vann og mild bris. Tillat deg selv en ferie på Svartehavskysten i Bulgaria, og bli kjent med vurderingen av de luksuriøse strendene på 1001beach.com.

Fjell i Bulgaria
Bulgaria er en friluftsentusiasts drøm. Nasjonen er utstyrt med fantastiske utsikter og landskap. Det er forskjellige fjellkjeder i dette området, inkludert Rila, Rhodope, Pirin og Stara Planina. Enten du leter etter fotturer, terrengsykling, paragliding, fjellklatring eller rafting, er hver av dem særegne og verdt et besøk.

Flotte skiløyper
Bulgaria er en utmerket vinterferie. Bansko, Borovets og Pamporovo er de tre store skistedene. Vintersnøfall og sterk infrastruktur gjør det til et ideelt sted for ski og snowboard. Hvis du ser etter noe litt mer spennende, kan du vurdere trugeturer, skøyter eller kanefart. Bulgaria vil bli gledet av alle!

Følger i thrakernes fotspor
Thracians, som var ekstremt mystiske og spennende, okkuperte det moderne Bulgaria for tusenvis av år siden. Vi vet fortsatt nesten lite om den eldgamle sivilisasjonen, og nye oppdagelser endrer ofte vår oppfatning fullstendig: for eksempel pleide vi å anta at thrakerne var barbarer inntil vi oppdaget bevis på et skriftspråk! Flere praktfulle thrakiske helligdommer, byer og graver ble oppdaget i forskjellige deler av nasjonen gjennom det tjuende århundre. Gudsbyen Perperikon og de UNESCO-listede gravene til Kazanlak og Sveshtari fortjener spesiell oppmerksomhet.

Mat og vin som både er deilig og mettende
Bulgarsk mat er en fascinerende kombinasjon av tyrkiske, greske og balkaniske kulinariske tradisjoner, med sine egne distinkte smaker. Oppskrifter inneholder et bredt utvalg av kjøtt, grønnsaker, oster og krydder og urter. Banitsa, et flerlags egg og ostebakverk; Shopska salat; verdensberømt bulgarsk yoghurt; og bulgarsk grillet kjøtt bør ikke gå glipp av. Videre ville ingen tradisjonell kveldsmat vært komplett uten rakia, en innfødt fruktkonjakk eller bulgarsk vin, spesielt gitt landets årtusenlange vinproduksjonsarv.

Og alt til en veldig rimelig pris.
Bulgaria er en av Europas rimeligste steder, noe som betyr at du kan unne deg selv som en konge eller dronning uten å tømme banken!

Sist men ikke minst, ikke gå glipp av sjansen til å samhandle med lokalbefolkningen, siden Bulgaria er hjemsted for usedvanlig snille og imøtekommende mennesker som er utrolig stolte av landets rike historie og skikker. De vil jobbe hardt for å vise sine internasjonale turister det beste fra Bulgaria.

Del artikkel:

Relaterte artikler