Ting å vite før du reiser til Budapest

02.02.2023, 17:11

Budapest, Ungarns hovedstad, kan sammenlignes med andre store europeiske byer på mange måter. Vakre bygninger står over store bulevarder, mens innbyggere og besøkende shopper, sosialiserer og spiser forretningslunsjer.
Det er imidlertid flere aspekter som er særegne for Budapest som vi mener turister bør være oppmerksomme på. Basert på våre personlige erfaringer har vi satt sammen denne listen over ting du bør vite før du besøker Budapest.
Du kan finne det beste overnattingsalternativet i Budapest til den mest attraktive prisen. Hvis du er interessert i et bra hotell i Budapest, mer enn 8019 hoteller med spesialrabatt i hotellkjedene Ibis, Novotel og Holiday Inn på hotels-scanner.com.

Bekreft T-banebilletten din
Dette er et populært råd sett i Budapest guidebøker. Vi kan bekrefte at billettsjekker er utbredt, og vi har hørt at hvis du reiser på en ugyldig billett, kan du bli bøtelagt på stedet.
Bare sett inn billetten din i en av de oransje enhetene ved inngangen til t-banestasjonen i noen sekunder for å bekrefte den. Et valideringsmerke vil bli skrevet på billetten, etterfulgt av et pip. Det er alt som skal til.

Budapest er ganske engelskvennlig.
Til tross for det vi hadde hørt på nettet, er Budapest et fantastisk sted å besøke hvis du kan engelsk. Nesten alle vi møtte snakket engelsk godt, om ikke flytende. Skilt på gatene og på bedrifter er vanligvis tospråklige (ungarsk og engelsk), og hver restaurant vi besøkte hadde en engelsk meny.
Når det er sagt, foreslår vi alltid at du fordyper deg i kulturen til nasjonen du skal til ved å lære noen grunnleggende ord. Her er noen eksempler for å komme i gang.

Se etter 5-stjerners hotelltilbud.
Overnatting i Budapest er ofte rimeligere enn i andre europeiske byer. Vi fikk et godt tilbud på fantastiske Corinthia Grand, så hold øye med gode kjøp.

Vennligst ikke klirr brillene sammen.
Ungarere klirrer ikke glassene sammen mens de sier "skål" på grunn av en urban legende om østerrikske generaler som angivelig klirrer ølglassene sine for å feire døden til de 13 martyrene i Arad i 1849. Mens det uoffisielle forbudet ble oppløst i 1999, fortsetter mange mennesker å følge skikken. Besøkende inviteres til å følge etter.

I kulde, bruk gripende sko.
Overraskende nok, etter en snøstorm, var fortauene i Budapest ganske glatte. Skal du reise om vinteren, foreslår vi at du bruker vanntett fottøy med godt grep.

Ikke glem å tipse!
I motsetning til mange andre europeiske nasjoner har Ungarn en aktiv tipskultur. I de fleste tilfeller blir 10 % av beløpet verdsatt, med større prosenter for ekstraordinær service. Gi 300-400 HUF til piccolo. Hvis du er på en kafé eller restaurant, anses det som uhøflig å legge spissen på bordet; gi det i stedet til personellet direkte.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler