København på et Budsjett

10.03.2023, 15:08

København er ideell for de som reiser alene, som et par eller som en gruppe. Det er veldig trygt, og det største aspektet er at hoveddelen av befolkningen snakker engelsk. Danskene er veldig omgjengelige, og Danmark regnes som en av verdens lykkeligste nasjoner. Til tross for at Danmark regnes som en dyr nasjon, vil jeg lære deg hvordan du reiser til Danmark på et budsjett.

Turister foretrekker å bestille en bil online på forhånd for å finne de beste leiebiltilbudene i København med rabatter på opptil 80 %. Priser for leiebil i København starter fra 13 euro per dag på bookingcar.eu.

Ting å se og gjøre i København
La meg begynne med å si at dette er Danmark, og været er kanskje ikke ideelt. Heldigvis har de et konsept/ord for det: "hygge", som betyr en behagelig varm følelse.

De fleste kafeer gir fra seg en slik atmosfære, så hvis været er kjedelig, hent en kafé med noen karakteristiske danske møbler og deco (tro meg, det er en stemning) og bare lounge der for å føle den faktiske betydningen av "hygge".

Copenhagen Free Walking Tour er en utmerket mulighet til å se byen til fots med en lokal guide og stille så mange spørsmål du vil. Det er betinget av bidrag til reiselederen, så hvis du virkelig trenger det, kan det til og med være gratis.

Klassikere å se og besøke i København inkluderer:

Tivoli Gardens er en temapark som inkluderer ritt, hager, balletter, konserter og musikaler. Tivoli er kjent for sin Rutschebanen i tre, som ble reist i 1914 og fortsatt er i drift i dag.
Nyhavn er der alle de fargerike strukturene som alle ofte fotograferer på Instagram befinner seg. Vennligst ikke la deg lure og sett deg på en av kafeene/restaurantene der; de er rett og slett turistfeller!
Rosenborg slott ble reist av Christian IV og rommer nesten 400 års historie samt kronjuveler og kongelige gjenstander.
Torvehallerne: Københavns mest anerkjente matmarked; en må-se. Smrrebrd er et vanlig/tradisjonelt "måltid": et slags smørbrød som er en stift i det danske kjøkken.
Christiania er et selvstyrt distrikt i København kjent for sin legalisering av narkotika. Du er velkommen på besøk, men du må avstå fra å ta bilder eller ta opp i området.

Så langt bør dette gi deg en god idé om hvordan du kan spare penger når du ferierer i København, men ikke glem de mange andre kostnadene som kan oppstå og sette deg tilbake uventet...

København på et budsjett: Alle ekstrakostnadene
Hvis du faktisk har et budsjett, er det eneste du bør bruke penger på mat og kanskje transport.

Drikking, festing og shopping bør ikke engang vurderes; spesielt i København, hvor det billigste ølet koster rundt 45 DKK (6 euro).

Betalte museer og attraksjoner bør unngås i denne byen siden det er så mange gratis ting å gjøre, for eksempel parker (mine favoritter var The Botanical Gardens, King's Garden og rstedsparken), gratis fotturer, kanaler og nabolag å utforske.

I land som Danmark er reiseforsikring ganske nyttig om nødvendig, men jeg har vanligvis med meg et førstehjelpsutstyr som inkluderer nødvendigheter som paracetamol, probiotika, bandasjer og desinfeksjonsmiddel. Før du drar, se gjennom vår internasjonale reisesjekkliste.

Jeg brukte rundt 80 euro totalt for tre netter og fire dager i København. Dette var budsjettfordelingen min (som jeg er veldig fornøyd med siden den lett kunne vært 50 euro):

Overnatting tilbys uten kostnad (Couchsurfing).
Måltid koster 40 euro (dagligvarer, 1 måltid på en kafé, 1 dessert på en annen kafé).
8 euro for transport (fra flyplassen til sentrum, og til busstasjonen).
Kostnaden for et akuttapotek er 18 euro.
12 euro for en gratis spasertur (jeg kunne ikke ha tipset, men jeg hadde midler til det).

Del artikkel:

Relaterte artikler