Beste ting å se og gjøre i Tel Aviv, Israel

25.03.2023, 14:49

Har du tenkt å dra til landet med melk og honning? Tel Aviv har blitt stadig mer populært de siste årene på grunn av det uimotståelige været, hippe barer og kaffebarer og vidstrakte strender.

Denne kyssattraksjonen, som ligger på de blendende strendene i Middelhavet, kan se ut til å være like stor som Israels nest største by. Den er likevel ganske liten i størrelsen. Denne guiden vil gi deg noen av de beste tingene du kan gjøre i Tel Aviv, slik at du kan få mest mulig ut av tiden din der.

Du kan finne det beste overnattingsalternativet i Tel Aviv til den mest attraktive prisen. Hvis du er interessert i et bra hotell i Tel Aviv, mer enn 4012 hoteller med spesialrabatt i hotellkjedene Ibis, Novotel og Holiday Inn på hotels-scanner.com.

1. Ha det fint i Neve Tzedek.
Neve Tzedek har avantgardedesignbedrifter, motebutikker og håndverksbutikker, samt et ukentlig bondemarked i HaTachana, en renovert jernbanestasjon. Mange av områdets utendørskafeer forvandles til live jazzklubber og cocktailsalonger om natten, og trendy europeiske restauranter blandes med trendy bistroer. Som et resultat tilbyr dette området et mangfoldig utvalg av aktiviteter for en morsom og spennende opplevelse.

2. Ta en spasertur langs kysten av Tel Aviv-strendene.
Få steder kan konkurrere med en strandstol foran Middelhavet. Tel Avivs strender er uovertruffen når det gjelder sine fantastiske blå bølger, hvit sand og optimistisk holdning. Det som gjør kystattraksjonene her enda mer tiltalende er variasjonen og de ulike egenskapene som hver strand gir. Du finner alt du trenger på en av Tel Avivs mange strender, fra familievennlige områder til surfesteder til trening og sportsaktiviteter.

3. Besøk HaTachanas historiske landemerke.
Denne tidligere jernbanestasjonen er nå et kjent turistmål med en rekke uvanlige butikker og spisesteder. HaTachana ble bygget i 1892 som Jaffa-Jerusalem jernbanestasjon. Da jernbanen ble avviklet, falt stedet i ruiner og ble et ubrukt stykke førsteklasses eiendom. Komplekset består av renoverte jernbanevogner, godsterminaler og togskinner som ikke fører noe sted. Forvandlingen til det som har blitt en av byens hotteste arenaer har ikke oversett bygningens historie. En forlatt sementfabrikk fra 1905 er forvandlet til butikklokaler.

4. Nyt nattelivet og produktive morgener ved Tel Avivs havn.
Den har litt av alt som gjør Tel Aviv så spesiell: dypblå hav, rolige morgener, en mengde livlige markeder, butikker og restauranter, barnevennlige aktiviteter, utendørsarrangementer og et dynamisk natteliv med klubber og barer. Det viktigste er at det trekker et mangfold av mennesker i alle aldre som går, sykler eller bare hviler i Namal Tel Aviv, som det heter på hebraisk. Tredekkene til havnen er en del av Tel Aviv-promenaden på 9 mil. Når du går langs promenaden, kan du gå sørover til Jaffa eller nordover til Tel Avivs Hatzuk-strand.

5. Se Tel Avivs gamle havn, Jaffas gamlebyhavn.
Middelalderhavnen Jaffa, også kjent som Namal Yafo, var fødestedet til dagens Tel Aviv. Den gamle Jaffa-havnen er en av verdens eldste, etter å ha fungert som Jonas' utgangspunkt i den berømte bibelske beretningen om Jonas og hvalen.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler