Ting å gjøre i Hurghada

19.05.2023, 16:26

Egypt har noen av verdens eldste og fineste landemerker. Jada, alle er klar over de praktfulle pyramidene på Giza-platået, men Egypt er mye mer enn det. De mindre kjente og morsommere å se pyramidene i Saqqara og Dahshur er definitivt verdt en dagstur fra Kairo. Du kan også tilbringe en dag eller to i Kairo for å se kirker og moskeer, rusle rundt i gamle Kairo og lære om egyptisk historie på det egyptiske museet.

Hurghada er det ideelle reisemålet for alle som ønsker å slappe av og nyte solen. Det er mye å gjøre her, inkludert å besøke de gamle ruinene og nyte den fantastiske utsikten. Du kan også bruke tiden din på å svømme i det rene vannet eller besøke et av de omkringliggende samfunnene på en dagstur. Uansett hva du bestemmer deg for, få mest mulig ut av tiden din på denne nydelige beliggenheten! For å komme i gang, her er noen av de beste tingene å gjøre i Hurghada.

Tilbring dagen på en av de fullt betjente strendene.

Hurghada-regionen er hjemsted for noen av Egypts vakre hvite sandstrender og krystallklare rolige hav. Nesten alle feriestedene har sine egne strender, komplett med parasoller, solsenger, håndklær og full service for å gi deg drikkevarer, snacks og til og med vannpipe (vannpipe) til strandstolen din.

For å velge mellom mange strender i Egypt for å ha en uforglemmelig ferie, bruk rangeringen av luksuriøse strender i Hurghada på 1001beach.com.

Dykking og snorkling

Som tidligere sagt er dykking i Rødehavet verdenskjent. Dykkefasiliteter i Hurghada er mange, rimelige og gir PADI-timer på en rekke språk. Hvis du ønsker å se Rødehavets vakre skjær og marine liv uten å dykke, kan båtturer til fantastiske snorkleområder lett ordnes via dykkesentre eller hotellet ditt.

Øyhopping cruise

Det er mange øyer utenfor kysten av Hurghada, og avhengig av øya kan du enten snorkle og utforske eller tilbringe dagen på en strandbar/restaurant med solsenger og parasoller (de mest populære er Mahmya og Orange Bay på Giftun Island).

Akvarium og badeland

Prøv en av Hurghadas badeland for noe som vil appellere til både unge og voksne. Den mest populære er Makadi Water World, som er gratis for alle som bor på et hotell i Jaz Makadi Bay, eller som kan kjøpes mot en avgift. Det er flere sklier for folk i alle aldre, samt en restaurant/snackbar med mat og drikke.

En annen morsom familieaktivitet er å besøke The Grand Aquarium i Hurghada.

Ørken rekreasjon

Hvis du har fått lyst på strand- og vannrelaterte aktiviteter, ikke bekymre deg, Hurghada har mye mer å tilby. Den østlige ørkenen og fjellene i Egypt omgir Hurghada, og hotellet ditt eller en lokal turoperatør kan lett arrangere ørkenaktiviteter for deg:
Quad/ATV-safari
Sykkeltur på skitten
hest rundt
Rødehavsstien tilbyr fotturer og campingmuligheter.

Oppdag byen Hurghada.

Hvis du ønsker å oppleve det "ekte" Hurghada, bort fra den kontrollerte feriestedets opplevelse, så er det å besøke byen den beste måten å gjøre det på.

El Dahar er den "gamle byen" med noen få souker og basarer. Dette er nabolaget der flertallet av innbyggerne bor, og det er helt forskjellig fra turistområdene; det er et øyeåpnende kikk inn i den "virkelige" byen.

El Dahars grønnsaksmarked

Hurghada Marina Boulevard er antitesen til El Dahar, hvor alt er nytt og skinnende. På den yachtkantede marinaen er det flere restauranter, barer og butikker.

Old Sheraton Road (også kjent som El Sekala) går langs sjøen, og blander lokalt og turistliv. Det er en lang, travel gate fullpakket med billige hoteller, dykkesentre, turbyråer, lokale butikker og basarer, Hurghadas beste sjømat, banker, kaffebarer og kafeer, restauranter (både lokale og turister) og en rekke andre ting som enhver byboende eller besøkende kunne ønske.

Religiøse steder

El Mina-moskeen - El Mina oversettes til "havnen", og det er et passende navn for denne moskeen som ligger rett ved Hurghada Rødehavets havneby, omgitt av små fiskebåter og større yachter. Denne 4000 kvadratmeter store moskeen har 25 kupler, en stor gårdsplass i marmor og to høye minareter. Den arkitektoniske stilen er mangfoldig, med hentydninger til mange islamske former og temaer.

St. Anthonys kloster - St. Anthony var en av de mest fremtredende "ørkenfedrene", en gruppe kristne munker som levde på 300-tallet i den østlige egyptiske ørkenen. Han vandret over ørkenen til han kom til en oase dekket av trær, og det var her han ble gravlagt og klosteret hans ble etablert noen år senere. I dag er St. Antonius-klosteret verdens eldste bebodde kristne kloster, inkludert kunstverk fra det 7. og 8. århundre samt 1700 antikke papirer. Det er omtrent en to timers kjøretur fra Hurghada og nær St. Pauls kloster fra 600-tallet.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler