Topp underverker i Venezuela

27.05.2023, 13:33

1 kommentar

Venezuela er en nasjon utenfor nordkysten av Sør-Amerika som er en av de mest urbaniserte i Latin-Amerika. Venezuelas hovedstad, så vel som dens største by, er Caracas. Venezuela har også en mengde dyreliv som lever i en rekke beskyttede miljøer. Venezuela var tidligere dekket med enorme løvskoger på grunn av beliggenheten i den neotropiske økosonen. Det er en av de tjue beste nasjonene i verden, med mange urfolks flora og dyr. Følgende er noen eksempler på naturlige underverk:

Grotten til Guácharo

Guácharo-hulen er en enorm kalksteinsgrotte som ligger inne i Guácharo nasjonalpark. Det ligger i Monagas, nær byen Caripe. Grotten er rundt 10 kilometer lang. Det er hjemmet til de fruktspisende oljefuglene og har forskjellige praktfulle fjellformasjoner. Store grupper av disse fuglene forlater hulen hver kveld rundt kvelden. Mange besøkende samles på stedet for å se dette fascinerende fenomenet. Denne hulen og dens omkringliggende trær er beskyttet av Guácharo Cave National Park. Parken ble grunnlagt i 1975. Regionen er hjemsted for 367 fuglearter, inkludert mange truede arter som den venezuelanske flowerpierceren.

For å spare penger under reisen kan du bruke online bilutleietjeneste. Sammenlign priser på bookingauto.net, motta opptil 70 % rabatt på leie i Venezuela og hent bilen på et praktisk sted.

Engles fall

Angel Falls, på 3211 fot, er verdens høyeste sammenhengende foss. Fossen ligger i Canaima nasjonalpark i landets Bolvar-stat. Fossen, som er en del av Rio Kerepacupai Meru-elven, faller fra Auyán-tepui-fjellet. Angel Falls' samlede høyde omfatter hovedfallet, strykene på 1300 fot, den skråstilte kaskaden i bunnen av hovedfallet, og et fall på 98 fot nedstrøms talusstrykene. Hvert år kommer tusenvis av reisende fra hele verden til Venezuela for å se høstens løvverk. Som et resultat er det en stor naturlig attraksjon i nasjonen.

Sarisariama-fjellet

Cerro Sarisariama, et fjell eller tepui med flat topp, er bemerkelsesverdig på flere måter. Det ligger i Venezuelas Bolvar-stat, i en høyde på 980 fot til 7710 fot. Tepuis toppareal er 546,88 kvadratkilometer. Den nærmeste asfalterte veien er kilometer unna, noe som gjør den til en av landets mest isolerte steder. Tepuien har fått navnet sitt fra en skremmende fortelling fortalt av de lokale innfødte. Den henspiller på en ond demon som bor i hulene til tepuiene og sluker mennesker med lyden "Sari... sari..." I motsetning til andre tepuier, har Cerro Sarisariama en frodig skog på toppen og er hjemsted for forskjellige urfolk. planter og dyreliv. Utbredelsen av synkehull på tepui er et annet spennende aspekt. Det er fire kjente synkehull i regionen, og bunnen til hvert synkehull er dekket med separate treslag. Tepui er et fascinerende utforskningssted som nå kun er tilgjengelig for forskere.

Deltaet til Orinoco

Orinoco-deltaet er et stort deltaområde i det østlige Venezuela ved Orinoco-elven. Deltaet omfatter hele delstaten Delta Amacuro samt deler av Sucre og Monagas. Deltaet skapes når Orinoco separeres i flere distribusjoner som renner ut i havet. Rio Grande er en av elvens største sideelver. Permanente våtmarker, ferskvannsmyrskoger og mangrover dekker store områder av deltaet.

Pico Bolvars

Pico Bolvar, Venezuelas høyeste topp, er oppkalt etter Simon Bolvar, en fremtredende frigjøringskriger. Det er 16 332 fot over havet. Fjellet ligger i delstaten Mérida. Den er kontinuerlig dekket med snø og er hjem til tre isbreer. Å klatre til toppen av fjellet gir tilgang til toppen.

Guanoco-sjøen

Venezuela er hjemmet til verdens nest største tjæregrav. Det er kjent som Lake Bermudez eller Lake Guanoco. Det ligger i den venezuelanske delstaten Sucre. Innsjøen har en overflatestørrelse på 1100 dekar med dybder fra 4,9 til 6,6 fot. Innsjøen inneholder rundt 6.000.000 tonn asfalt. Det var en kommersiell asfaltkilde i lang tid, fra 1891 til 1935.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler