Regionen Murcia, med La Manga, Cartagena og byen Murcia i en av Spanias mest spennende områder.

18.04.2019, 21:30

3 kommentarer

Ovenfor et bilde av den flotte katedralen i Murcia.

En av de flotteste og mest populære stedene for nordmenn å oppholde seg i Spania, er området  litt nord for Alicante, og sydover langs kysten til Murcia. Murcia er navnet på hele regionen og også på "hovedstaden" som heter det samme, Murcia. 

Byen Murcia har rundt 600 000 innbyggere, og betegnes som "den glemte diamant". Trolig fordi de fleste som oppholder seg her i området av turister holder seg mer i "turistghettoene". Men Murcia er absolutt verdt et besøk. Her er ny og gammel bebyggelse om hverandre. Jeg foretrekker gamlebyen, hvor bl.a den flotte katedralen er plassert.

Det er veldig hyggelig å besøke de nærmeste byene, alle med sine særpreg, når en befinner seg på alle "sydenstedene". Litt kulturell påfyll er greit å få med seg. Mange små hyggelige spisesteder med utmerket mat, spesiellt hvis en velger de med litt lokalt preg. 

Man behøver ikke gjøre så mye. Hyggelig bare å vandre rundt og suge til seg inntrykk og den spanske atmospheren. Stoppe å ta seg et glass vin, en kopp kaffe, eller hva man ønsker. Mye rart å se da, både av folk og fe! Mangefoldige og farverike personligheter, både lokale og tilreisende. 

Nedenfor noen av bildene jeg tok fra byen Murcia:

Det gikk greit å prøve seg som linedanser!

Fra Katedralsplassen i sentrum av Murcia:

 

Litt charmerende å vandre gjennom trange gater, med mørke triste leiligheter. Det hører med det også, selvom turistbrosjyrene ikke skriver så mye om det.

 

 

 

De fleste norske som oppholder seg i denne regionen, holder til på La Manga og områdene rundt. Men det er flottest på selve La Manga.

La Manga - Europas svar på Floridas Key West.

Selve "rosinen i pølsen", iallefall blant oss nordmenn, er La Manga. Her er det en stor norsk forening "Den norske klubben", som har mange aktiviteter i høst, vinter og vårsesongen når de som overvintrer oppholder seg her.

Det er ikke mange fastboende som bor på La Manga. De aller fleste er turister og folk med ferieleiligheter. Det preges jo hele halvøya av. Ikke mye "typisk spansk". Ikke alle husene og hotellene som akkurat kan betegnes som en arkitektorisk fulltreffer. Men sånn er det stort sett på de fleste ferieområdene i Spania, og i mange andre land også for den del.

La Manga tilhører altså regionen Murcia. Herfa til byen Murcia  er det ca 60 kilometer, en drøy time med bil.

Kysten her kalles Costa Calida, eller den varme kysten. Øya er 25 km lang, og er på det smaleste kun 60 meter. I hele Europa er det La Manga som har flest soldager, dvs 320 soldager i året. WHO har kåret området til Europas beste sted å bo etter  helsemessige kriterier. Det opplyses også at det er veldig lite kriminalitet her, sammenlignet med andre spanske feriesteder. Men alt er ikke rosenrødt her heller. Det er veldig komplisert å komme seg hit fra f.eks flyplassen i Alicante, som ligger 12 mil nord for La Manga. En er nødt til å ha bil. Buss og tog er helt håpløst å benytte. Taxi koster rundt 170 euro. Den nye flyplassen i Murcia ,Covera,er nærmere, men flyavganger til Norge er  mangelvare!  Norwegian flyr 1-2 ganger i uken i sommermånedene.

Solnedgangen på La Manga.

 

Vakkert når det ikke er sol også.

Fra Marinaen Puerto Deportivo:

 

 

 

Cartagena.

I tillegg til Murcia er den annen flott by som tilhører regionen Murcia. Cartagena ligger rundt 3 mil fra La Manga, eller 45 minutter med bil. Byen ligger helt inntil Middelhavet, og er en vakker by.  Byen har omtrent halvparten av innbyggertallet, sammenlignet med Murcia. Det ligger en stor marinebase utenfor byen. En viktig havneby for regionen.

Det er spennende å vandre i Cartagena også. Spesiellt langs havna og i gågatene i gamlebyen. Mange arkitektoriske perler. Spanjolene har vært dyktige på restaurering og vedlikehold.

Nedenfor noen bilder fra sentrum av Cartagena:

Dette er den mest kjente statuen i byen.

 

 

 

Gamle ærverdige Grand hotel.

Håper du fant noe av interesse i denne arikkelen. Et flott område av Spania. Stabilt vær, også på vinteren. Etter min mening bedre enn lenger nord i Alicanteområdet. Men det vil selvsagt alltid bero på smak og behag Takk for at du leser bloggen min.

 

Bloggadresse :

www.bloggi.no/arnbunblogg  

 

Besøk meg gjerne på min Facebookgruppe Perspektivet mitt. Gruppen er lukket, men alle kan søke medelsskap. Her legges også alle artikler fra bloggen min ut. 

Del artikkel:


BloggiShop

Relaterte artikler