Elvecruise i Douro. Fra Porto til Salamanca. Praktisk og hyggelig ferieform. Bli med på turen.

24.01.2017, 17:49

3 kommentarer

Nedenfor bilde av cruisebåten som ble vårt tilholdssted på den ukelange turen.

 

Det er mange fine måter å feriere på. En av de beste, er elvecruise. Hvor man bor fast på båten mens den beveger seg. Og nyter flott natur, deilig mat og underholdning. Og på dagene kan man nyte tilværelsen på soldekket eller bli med på spennende utflukter. Oppleve mange nye og  steder hver dag, uten den daglige rutinen med å pakke kufferten. En perfekt måte å ferier på.

Båtene er naturlig nok ikke så store. Passasjerantallet ligger på rundt 200 - 250 passasjerer.  Flotte komfortable lugarer med TV, bad og flott utsikt.Og med et utsøkt kjøkken som serverer de flotteste retter, 3 måltider om dagen. Inkludert vin, øl eller mineralvann, alt ettersom.  Og på kveldene underholdning av forskjellig art, og dans. 

Turen jeg var med på startet i Porto, den nest største byen i Portugal. Vi seilte oppover hele Dourodalen til grensen mot Spania, og tilbrakte en hel dag i den spanske kulturbyen Salamanca. Og vi måtte igjennom 6 sluser, en artig opplevelse.

Utfluktene ble lagt opp slik at når båten la til kai, sto det busser og ventet og tok oss med i nærområdet. Båten kunne gjerne fortsette, og vi møtte den igjen i neste havn. Et av utfluktene gikk til Sandemann winery, hvor de bl.a at produserte den kjente portvinen med samme navn. Vi gikk igjennom produksjonen til viner var ferdig for tapping og senere ble det selvsagt smaksprøver. Og utenfor lå vinmarkedene med modne druer som ventet på å bli høstet. Morsomt å fælge med, og bivåne prosessen.

Bilder fra Sandeman winerey:

Vi ble behørlig ønsket velkommen av en representant for Sandeman.

Og etter omvisningen fikk vi komme inn i en hyggelig bar hvor smaksprøver ble servert.

Og til slutt muligheter til å handle fra det velholdte vareutvalget. Også mange gode rødviner å velge i mellom.

Utsikt fra Sandemanhuset mot Duoroelven med drueplantasjen nedenfor:

 

Nå var det ikke hos Sandeman elvecruiset startet. Det hadde utgangspunkt fra Porto. En hyggelig middels stor by ved Atlanterhavskysten ikke så langt fra grensen mot Spania i Baskerland. Vi var på heldags sightseeingtur i denne flotte byen  Mye artig å se og observere. Charmerende bebyggelse. Hyggelig sentrum og trivelige restauranter og flotte bygninger. Må begrense meg til å legge ut noen få bilder fra Porto.

Bilder fra byen Porto:

Nei dette er ikke fra San Francisco, men bytrikken i Porto.

 

Fra en av de artige turistbåtene på elva i Porto.

I Porto var mye gammel bebyggelse som charmerte oss:

 

 

Selve elvecruiset startet som sagt i Porto og fortsatte opp Dourodalen. Det blir for omfattende i et blogginnlegg å gå for detaljert inn i alle de stedene vi besøkte. Det må derfor bli mer en generell beskrivelse av turens høydepunkter. Det var iøyenfallende en vakker natur. Ikke bare i Norge vi er begunstiget med det. Jeg ble iallefall veldig fasinert. Dette kombinert med livet langst elven som var fredelig og ganske stille, omgitt av små landsbyer. Og de imponerende slusene vi måtte passere. Mye å reflektere over og  gi tid til å fordøye.  Bildene nedenfor blir derfor en tilfeldig samling av opplevelser på turen opp fra Porto til spanskegrensen, og videre med buss til Salamanca:

Bilder fra turen oppover langs Douroelven:

Hovedhuset til Sandemann.

Foran i baugen på elvebåten fikk man god utsikt.

Lurte ofte på om det virkelig var plass til båten å passere gjennom slusene!

 

Når været innbød til det, og båten var i fart var soldekket et egnet sted for avslapping, soling og oppleve landskapet langs Douroelven.

 

 

 

 

 

Salamanca.

Når halve turen var unnagjort, ble det en dagstur til Salamanca, ikke langt fra den portugisiske grensen. En flott by av middels størrelse. byen har rundt 160000 innbyggere, og er en viktig studentby. Som andre spanske byer med respekt for seg selv, hadde den en  imponerende katedral som vi selvsagt besøkte. Et flott byggverk med mange kunstneriske detaljer.

 

 

Og for de som er glad i spekeskinke, er denne forretningen et eldorado med et enormt utvalg.

 

 

Fra torget  /  plassen i gamlebyen var det et yrende liv med restauranter og spillemenn.

 

 

 

 

Pinhao, en liten idyllisk by ved Douroelven:

 

Pinaho hadde både egen lokal jernbanestasjon og båthavn. 

 

 

 

 

En sånn tønne på hjul hadde vært kjekt å ha i hagen hjemme!

Masse flotte blomster hos den lokale blomsterhandleren.

 

Mateusslottet.

Det ble også tid til et besøk på Matteus slottet som var et imponerende byggverk fra gammel tid, med en vakker hage.

 

Dette var en flott tur som kan anbefales på det varmeste. En litt annerledes ferieopplevelse med mange oppdagelser. Flere turoperatører som har turer hit. Det koster ikke all verden heller, med tanke på alt som er inkludert. God tur!

 

www.bloggi.no/arnbunblogg 

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler