Trondheim til Svolvær med Hurtigruten MS "Midnatsol". Verdens vakreste sjøreise. (3)

18.08.2023, 20:30

1 kommentar

http://www.bloggi.no/arnbunblogg

Så er MS "Midtnatsol" klar for ferden nordover, fra Trondheim og til slutt Kirkenes.  Jeg går av i Lofoten, Svolvær for å fortsette videre i bil. Blir 2-3 dager i Lofoten, og fortsetter mot Narvik og inn i Sverige og Finland. Og avslutter i Finnmark og returnerer med Hurtigruten fra Vardø til Trondheim. Etter å ha vært ombord også fra Bergen til Trondheim (artikkel 2) er jeg klar for neste etappe fra Trondheim.

Ferden fra Trondheim og nordover på 18 mai startet med finvær og mange flotte naturopplevelser. Det er en fornøyelse å reise med Hurtigruten. Hyggelig betjening, utsøkt mat og en velfungerende båt. Den første delen av turen fra Trondheim var det mullig å sitte litt ute på dekket. Men litt lav temperatur kombinert med sur vind gjorde sitt til at det ikke var veldig folksomt på dekket.  Men det er så mange flotte plasser ellers på båten hvor utsikt kan nytes så det er ingen problem. Og naturopplevelsene strømmer på. Her følger noen av synsinntrykkene:

Dette flotte fyrtårnet befant seg helt ytterst i Trondheimsfjorden.

Flott solnedgang når vi kommer inn i Nordland fylke.

Passerte sydgående Hurtigerute "MS Polarlys".

Hurtigruten stopper på mange plasser langs kysten mellom Trondheim og Bodø. Mange på natten, mens de fleste sover. Siden det stort sett er lyst hele døgnet på denne tiden av året, ser man naturopplevelsene også til alle døgnets tider.  Vi ankommer Bodø neste dag kl 1200. Da kan de som ønsker det gå på vandring i byen mens de venter på neste avgang.

Andre melder seg på turer i regi av Hurtigruten. Det går turer til Svartisen, Lftfartsmuseet og turer med gummibåt.  Alt for dyre kroner! 

Jeg valgte å spasere litt i Bodø.  Hadde ikke vært der på flerfoldige år.  Men syntes ikke det var så spennende.  Bodø utmerker seg ikke som en spesielt attraktiv by å oppleve. Ganske folketomt og kjedelig på en lørdags formiddag. Men områdene rundt byen er flotte, spesielt til fritidsutskeielser. Mye flott natur og muligheter til friluftsliv. 

Fra Bodø fortsatte båten til Stamsund og Svolvær. Det "rullet" endel på første delen av overfarten, som tok 4 timer. Men etterhvert roet det seg, og solen tittet fram igjen. 

Passerte på innseilingen til Stamsund. "Der ingen kunne tru at nokon ville bu"!

Mellom Stamsund og Svolvær.

Det var fint å ankomme Svolvær ved 2100 tiden lørdag kveld. Ikke mye liv i byen på pinseaften. Var så glad jeg hadde tatt med bilen min. Nå er ikke akkurat Hurtigruten noen bilferge, men det er plass til et begrenset antall biler. Så da var det bare å starte opp og begi seg videre i Lofoten på landeveien. Litt dårlig vær. Kaldt, litt yr og 7 grader. Men det kan jo bedre seg etterhvert?  Det skal jeg komme tilbake til i neste blogginnlegg om noen dager.

Bloggadresse: www.bloggi.no/arnbunblogg

Vil du følge reisen videre, kan du gå inn på bloggadressen min ovenfor.

Likte du artikkelen min, må du gjerne dele den videre hvis du ønsker.

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler