Sommer Oslo på sitt beste. Noen mindre kjente steder fra Norges hovedstad.

06.06.2018, 14:30

1 kommentar

Noen som kan gjette hvor dette er? Nei det er ikke fra Sørlandet, eller andre typiske sommerbyer. Dette er Oslo. Kun 3 km fra Rådhuset i sentrum av byen.   For mange en ukjent del. Enda Malmøya bare er et steinkast fra sentrum, og E6. Norges største utfartsvei.  Bildet er tatt fra Malmøya mot Ormøya, som er forbundet med bro.

Her på Malmøya er det som å komme til en plass man ikke kan tror ligger nesten midt i Oslo. Med småbåthavn, Lanhandleri, gamle hvite trehus, båthus og idyllisks strandliv. Helt utrolig hvor flott det er her, på en helt vanlig forsommerdag.

Malmøya Landhandleri, øyas eneste forretning.

Dette skulle en tro var langt på landet, men nei det er fortsatt på Malmøya.

Skulle selvsagt anbefalt alle å ta en tur til dette lille øyparadiset nesten i sentrum av Oslo.  Frister det, så ta buss.  For å parkere for ikke fastboende, er nesten umulig.  Det meste er merket "privat", og det virket som de som bodde fast her ikke var særlig interesert i  mange besøkende. De ville kanskje helst være for seg selv?  Det var forøvrig mange flotte villaer også, i tlilegg til gamle hus som var restaurerte og tatt vel vare på.

Bildet er tatt fra Malmøya i retning Bekkelaget.

Hvervenbukta

Litt lenger ut av Oslo, ved Mosseveien, ligger Hvervenbukta. 

En praktfull badestrand, med tilhørende gangsti som går rundt hele området langs sjøen. Og her er det gratis parkering til bruk for alle. Mot flott utsyn over Bundefjorden mot Nesodden. Flotte opparbeidede badestrand, og svaberg. En riktig perle også innenfor bygrensa. Flere gamle bygninger er godt bevart, og i et av dem er det på sommeren en kafe. 

Fra Hvervenbukta med utsikt over Bundefjorden mot Nesoddenlandet. Bildet ble tatt litt tidlig på dagen, så det var ikke så mange badegjester foreløbig.  Men på en solrik dag, spesiellt i helgene, er det et yrende liv her.

Og gjennom denne romantiske stien kan en gå fra parkeringsplassen til badestranda.

Dette tror jeg mest er et slags uthus i tilknytning til hovedhuset. Slik man bygde i gamle dager.

Og i denne flotte bygningen ligger også kafeen. Man behøver ikke dra langt utenfor Oslo for å finne slike idylliske plasser.

Men også nord for Oslo, i Nordmarka er det mange fine plasser hvor en kan gå tur og også bade i de små vannene. Rett ovenfor Sognsvann, ligger Svartkulp.  

Et tjern man passerer på den øvre gangveien (og sykkelsti) mellom Sognsvann og Ullvålseter. men kun 400-500 meter fra Sognsvann. 

 

Vakre naturbilder fra Oslo nærområder.

 

Ja Oslo kan være en fin by å besøke. Det er så mange ukjente steder å oppdage, både i selve byen og litt utenfor. Heldige vi som bor her. Har jo skrevet om mange av de andre stedene tidligere. Både fra skog , sjø og byen. 

Bloggadresse: www.bloggi.no/arnbunblogg

Facebookgruppe: perspektivet mitt (lukket gruppe hvor alle kan søke medlemsskap) 

Del artikkel:


BloggiShop

Relaterte artikler