Norsk høstvær! På godt og vondt.

14.10.2018, 17:45

Bildet ovenfor er tatt 14.oktober 2018 på Hvervenbukta, rett utenfor Oslo.

Vi begynner å nærme oss slutten av oktober. 

Måneden som er typisk høst. Hvor bladene falller av trærne, og naturen skifter farge. Og nettene er kalde, og de første minusgradene markerer seg. Det er sånn jeg husker oktober fra jeg var yngre. Kan også minnes at den første snøen kunne komme på denne tiden. Og at det er på tide å skifte til vinterdekk.

Men ikke i år er det sånn. Etter en fantastisk sommer med ekstrem varme og nesten uten nedbør fortsetter, i alle fall her på Østlandet, den milde værtypen. 

Vi har kommet til midten av oktober, og fortsatt er det varmt. I natt var det 15 grader i Oslo, og 19 på dagen. Tidligere i uken var det enda varmere.  Og på Vestlandet har temperaturen vært oppe i hele 25 varmegrader.  Helt utrolig, og ikke minst veldig unormalt på denne tiden av året.

Mens det stort sett er mildt over hele Sør Norge, er været likevel veldig forskjelig. På Vestlandet er det store nedbørsmengder, flom og ødeleggelser.  Mens vi som bor på Østlandet og i Oslo har sol fra nesten skyfri himmel, og opptil 20 varmegrader på dagtid.

Nesten litt skummelt når vi bare for 2-3 dager siden mottok den dystre rapporten fra FN`s klimapanel. Må innrømme at jeg gjør meg noen tanker.

Og mens jeg skriver dette kommer det ekstrasendinger på NRK fra Vestlandet hvor flom, store nedbørsmengder, evakuering og naturkatatrofe er stikkord. Spesiellt er Skjåk veldig hardt rammet av flom og elver som går over sine bredder og huser som er totalt oversvømmet.

Og samtidig med dette kan vi lese om "hurricane", orkanen som herjer i Atlanterhavet fra Madeira nordover mot Portugal og Spania. Og fra tidligere i uken hvor Spania og Frankrige ble hardt rammet av store nedbørsmengder og som resulterte i store oversvømmelser og mange dødsfall. Spesielt på vår alles feriøy Mallorca.

Virker som om været er helt motsatt av det normale.

Men været kan vi ikke gjøre så mye med. Vi får i alle fall nyte det været som vi for tiden har glede av i Oslo området. 

Tok noen flotte bilder fra Hvervenbukta utenfor Oslo i dag. Skulle nesten tro det var en varm aprildag, og ikke midt i oktober. Men ser man på fargene og nedfallet fra trærne er det ingen tvil om årstiden.

 

 

 

 

 

Og helt uventet dukket det opp en liten hyggelig kafe, "Anne på landet". Åpent hele året. For en perle.

Utsikt mot Oslofjorden med Hovedøya i forgrunnen.

Vi som bor i Osloområdet og er velsinget sånt flott høstvær får nå bare benytte oss godt av goddagene. Vinteren er trolig ikke så langt unna? Men en vet nå ikke!  

Har vært en flott helg, værmessig. Også i Norge er det fint å være, når været spiller på lag.  Håper resten av Norge også får noen fine dager, før vinteren setter inn.

Ha en fin uke alle!

 

Facebookgruppe: Perspektivet mitt (lukket gruppe,men alle kan søke medlemsskap).

Bloggadresse: www.bloggi.no/arnbunblogg

Del artikkel: Del på X


 #oslhøst   #Hvevenbukta   # 

Relaterte artikler