På tide å returnere til Norge snart. Mallorca var en positiv opplevelse også vinterstid.

26.11.2018, 11:30

3 kommentarer

Nei det ikke jeg som har tatt dette flotte bildet.  Men syntes det symboliserte Spania om vinteren på en så fin måte. 

For dagene har jo blitt kortere her også, og da blir solnedgangene desto flottere. Når Sør Norge har sol til rundt 1600 tiden, er spanjolene velsingnet med sol ca 2 timere lengre. Og det setter vi pris på, også vi nordboere som er gjester her og tilbringer noen uker om vinteren i dette flotte landet. 

Men som jeg tenker, siden jeg er klimaflyktning, november måned er den tristeste måneden hjemme i Norge.  Men ifølge YR,no  er det visstnok ikke så ille i år. Men det kan en jo ikke planlegge for. For hjemme skifter jo vært raskt på denne tiden.

Men jeg savner hverken snø, kulde eller mørketid. Det følger gjerne alderen. Eller gjør det det? Uansett så er det nok flest pensjonister  som foretrekker Spania på vinteren. Og når sommeren kommer, ja da bytter vi med de litt yngre. Da reiser pensjonistene til Norge, og barnefamiliene til Spania.

En stor fordel for de som overvintrer i Spania er jo bl.a alle de billige flybilletene som er tilgjenglige. Og spesielt takket være Norwegian, som flyr flere ganger daglig, går det greit å ta seg en korttur til Norge. 

Det regner, blåser og kan være kaldt her også. Men vanligvis ikke over lenger tid. Og da tenker jeg alltid, det er sikkert dårligere vær hjemme i Norge?

Denne dagen var det lurt å holde litt avstand til havet. De enorme naturkreftene er ikke til å spøke med.

Mitt oppholdsted for noen uker denne vinteren er Mallorca. Og jeg er positivt overrasket over hvor flott det er her. Ikke mye folk. Regner med at de fastboende nyter stillheten.  For her er det heller ingen norske "ghettoer". Men om sommeren er det nok fullt kjør her med mer ungdommelige feriegjester. Da foretrekker jeg nok Norgesopphold.

For litt av sjarmen må jo også være å oppsøke det mer lokale, ikke det norske eller skandinaviske. Og når hjemmelengselen blir for stor, eller vaffelsavnet kanskje, ja da kan en jo ta seg en tur på Sjømannskirken. Hyggelig sted. 

Dagene er fine til vandringer uansett vær. Det er bare å kle seg etter forholdene, og nyte stillheten og det været som er.

Jeg har en fast rute. Hovedsakelig langs strendene og kysten. Og da opplever man variert natur og kupert terreng. Mange flotte fotoobjekter på veien. 

Turen starter som regel her på stranda i Santa Ponca.

Og videre langs strandpromenaden i kupert terreng.

Flott område å bevege seg på. Enten man går korte eller lange turer.

Og når skrittelleren sier jeg har vandret langt nok og oppnådd dagen målsetning, ja da snur jeg. Men tar en alternativ rute tilbake. I mer befolket område. Og registrerer alle de stengte hotellene og restaurantene.

 

Og mens denne flotte restauranten holder stengt, gror inngangspartiet igjen. Men det er kanskje like greit, for blomsterprakten er flott på denne tiden. 

Fortsatt noen sjarmerende gater litt utenfor alfarvei.  Steder hvor det virker som om tiden har stått stille. Det er fint å observere.

Og noen små barer som fortsatt er åpne, men uten kunder.  Kanskje er det litt tidlig på dagen? Jeg har i alle fall min faste hyggelige lille bar, utendørs. Cafe Mozart. 

Midt i hjertet av Santa Ponsa.  Og her er det alltid folk. Her møtes mange når dagen er på hell, og nyter et glass vin eller hva man måtte ønske. Cafe Mozart er en hyggelig Cafe. 

Her er det også mulig å få servert enkelte småretter. Et godt forslag kan være avokadosalat. Foruten at den strutter av sunnhet, er tilbredningen i seg selv også fristende. Et helt passende luncmåltid.

 

Så da får en snart starte å forberede seg  til å reise tilbake til Norge. Og glede seg over norske juletradisjoner. Kan jo være hyggelig det også, selvom jeg personlig ikke er så opptatt av jul lenger. 

Og når nyåret ser dagens lys, blir det kanskje et nytt opphold igjen på sydligere breddegrader, hvem vet? Det er bare å følge med på bloggen min for de som ønsker. 

Bloggadresse: www.bloggi.no/arnbunblogg.

Facebookadresse : perspektivetmitt  (lukket gruppe, men alle kan bli medlemmer)

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler