Hvordan oppføre seg på fly?

26.12.2022, 18:30

3 kommentarer

Er alt lov når man befinner seg i et fly?  Ja noen tror visstnok det.

Sist jeg var ute og reiste med fly var det med Norwegian fra Oslo til Spania. Jeg satt på det fremste setet på rad 1 mot midtgangen.  Ved siden av meg, ved vindussetet satt en en ganske voksen "fornem" dame som tydligvis var reisevant og vant til å ta seg til rette. Det merket jeg raskt på hennes oppførsel. 

Vi hadde ikke før kommet i lufta, før setet ble lagt tilbake og bena lagt i hvilestilling som vist på bildet. Jeg klarte ikke å dy meg, men måtte ta et bilde av vedkommende. Er det mulig å ha så mangel på oppførsel. Ja tydligvis. Legge bena med sko på oppover veggen på flyet! Gjør hun det også hjemme hos seg selv?

Jeg ble virkelig opprørt, for er det noe jeg er opptatt av, så er det at folk når de er passasjerer på fly også oppførerer seg deretter. Og damen ble tilsnakket opptil flere ganger av de spanske flyvertinnene, uten at det hjalp noe særlig. Det var en flau opplevelse. 

Det er visst noen som mister fullstendig dømmekraft over egen oppførsel så fort de er ute å reiser. Det gjelder for så vidt også andre transportmidler.  Greit at man på lengre flyvninger føler å reise mest mulig komfortabelt, men man slenger da ikke bena oppover veggene på flyet til og med med sko på. Ikke uten sko heller for den del.

En amerikansk flyvertinne har opprettet en gruppe  på Facebook hvor det legges ut bilder  av passasjerer som ikke oppfører seg.  Bildet nedenfor en kopiert derfra.  Fyren er tydligvis stolt av sine nye sokker. Det tviler jeg på at hans medpassasjerer er like imponert  over.

 

Det finnes mange andre dårlige eksempler. Men skjønner ikke at folk ikke kan oppføre seg. 

Eller er det bare jeg som reagerer på sånn oppførsel, eller mangel på folkeskikk? 

Del artikkel:


Relaterte artikler