Vinter i Norge - ikke helt etter min smak.!

18.02.2019, 20:00

Joda, klart det kan være fint i Norge, også på vinteren. Når det er sånn passe med kuldegrader, hvitt i skog og mark, og solen skinner fra en blå himmel. Sånne dager hadde vi i Oslo litt tidligere i vinter. Hvor skiføret var topp, men som oftest litt for kaldt.

 

 

Bildene ovenfor av "Oslo vinter på sitt beste" er tatt første uken i februar 2019 fra Sognsvann i Oslo. En av disse flotte dagene de fleste folk nyter.  Desverre er det ikke for mange av dem i løpet av vinteren.

Men jeg er ikke så glad i vinter lenger. Det kan jo ha litt med alderen å gjøre. Til tross for enkelte lyspunkter når det gjelder været.

For etter kulda og finværet, kommer mildværet. Snøen går over til regn, og mildværet gjør at mesteparten av snøen smelter og det blir grått, skittent snø og holke.

Da ønsker jeg meg til helt andre steder.  Hvor temperaturene er høyere, og sola er er mer framtredende enn i Norge.

For denne vinteren har jeg oppholdt meg mer i Norge enn jeg vanligvis gjør på denne tiden av året. Og da blir jo savnet etter vårværet rundt Middelhavet desto sterkere. Den tiden på året hvor det kan være norske sommertemperaturer, og turistene fortsatt ikke har tatt over alle strendene og retaurantene. Hvor pulsen er litt lavere enn på sommeren. 

Uansett bare deilig å ta en pause fra vinterNorge. Fra mørketid, kulde, snø, regn og is.

Men når februar er over, og mars nærmer seg, ser man "lys i tunnellen". Dagene blir lenger og lysere, og minner oss om at våren er i anmars. Herlig!

Det har ikke vært så my blogging på meg i det siste. Det får en gjøre når en føler for det. Og det er jo ikke alltid. Men jeg kommer nok sterkere tilbake. 

Noe av det en kan bruke vintertiden til er jo å følge med på all sporten på TV.  For det er det jo nok av, selv for meg. Kan jo bli litt lei av alle reprisene og gjentagelsene til det kjedsommelige. Og de samme spørsmålene.  Utøverne på da bli dritlei av alt de blir spurt om.  Og nå som vi akkurat er ferdig med VM i alpint, så starter VM på ski.  Og når det er ferdig, kommer VM i skiskyting. Det vil visst ingen ende ta.  Så det er nok bare å ta god plass i godstolen og sette seg godt til rette.  Og håpe på at de norske lykkes.  Det går vel som det pleier, litt medgang og sikkert noen skuffelser. Men spennende og god underholdning blir det nok uansett. Jeg gleder meg!

Riktignok drar jeg sydover om ikke så lenge, men følger med gjør jeg uansett hvor i verden jeg befinner meg.

Fortsatt god vinter til dere alle. Snart kommer våren og sommeren til Norge også, det er bare å holde ut.

Del artikkel:


Relaterte artikler