Lysvandring i Oslo - Søndre Nordstrand. Hyggelig høst tradisjon.

19.09.2019, 17:10

Høsten er en fin tid. Når kveldene blir mørkere, og naturen begynner å skifte farge.  Og hvor mange av tradisjonene  tas fram.  Det er tiden for elve og lysvandringer på flere steder litt utenfor Oslogryta. 

Spesielt er jo elvevandring langs Oslos stolthet, Akerselva en flott tradisjon. Det har jeg vært med på flere ganger.  Stemningsfullt og vakkert.  Men også Alnaelven i Oslo Øst har en slik tradisjon. Der det startes på Grorud, og hvor man gå helt ned til havnebassenget.

Oslo kommune arrangerer også årlig OXLO - lysvandring i regi av Bydel Søndre Nordstrand, rundt Ljanskollen. Eller nærmere bestemt Hvervenbukta, en yndet badeplass om sommeren. 

På denne spesielle kvelden , med rom for mangfold og livsutfoldelse, er bydelens bidrag til den årlige OXLO-uka. OXLO står for Oslo Extra Large,kommunens målrettede arbeid for å skape en åpen og inkluderende hovedstad.  Et flott og verdsatt arrangement.

Hvervenbukta og Ljanskollen er helt i på grensen til Oppegård, ytterst i Bundefjorden.  Her hvor Gjersjøelva renner ut i sjøen.

Siste del av Gjersjøelva før den ender i Bundefjorden.

Siden jeg nylig flyttet fra Oslo til Oppegård, var det en fin anledning til å være med på arrangementet i Hvervenbukta. En flott kveld med klar himmel gjorde sitt til at det ble en magisk og hyggelig lysvandring rundt i området.

Langs stien rundt Hvervenbukta var det også plass til kunstverk.  Ovenfor 2 proffesjonelle taggere med et imponerende kunstverk. 

Noen hadde også tatt med seg hestene sine. Flere av disse småhestene fant en fin beiteplass.

Og noen ville også vise fram hønene sine. Flott innslag langs stien.

Vakker solnedgang over Bundefjorden med Nesodden i bakgrunnen.

Hvervenbukta sett fra sydsiden i det solen takker for seg for denne dagen.

"Anne på landet" er en populær og hyggelig kafe som er åpen mesteparten av året. Denne kvelden var åpningstiden utvidet.

Det var mange underholdningsinnslag langs stien.  Her noen små barn som hadde tatt oppstilling og sang av hjertens lyst, til stor glede for tilhørerne. Flott innslag.

Og noen litt eldre barn som representerte et lokalt sangkor.

Og i trærne var det hengt opp fargerike lykter.

Det var en fin og stemningsfull lysmarkering denne flotte kvelden. En viktig tradisjon som mange ble med på. Oslo har mange flotte friluftsarenaer.

Høsten er fin og stemningsfull tid. Håper det drøier før vinteren kommer. Kulde og snø er jeg ikke så glad i. Ikke mørketiden heller. Da er det godt det ikke er så langt til Spania.  På tide å planlegge vinteropphold der. 

Fin høst til alle. 

Del artikkel:


Relaterte artikler