Klimaflyktninger - på tide å rømme fra norsk høst og vinter til Costa Blanca.

22.10.2019, 11:30

7 kommentarer

 

Når høst og vinter melder sin ankomst til Norge, er det mange som gjør som trekkfuglene, og flykter til sydlige breddegrader. Forstålig nok hvis man har anledning til det.  Personlig syntes jeg norsk høst og vinter blir verre for hvert år som går. For oss som er bosatt på Østlandet, har jo regnet bort i ukesvis nå. Men veldig fint å være i Norge også, når høstværet byr på fint vær og flotte høstfarger.  Som oftest er det jo ikke sånn.  Men været er det jo ikke så mye å gjøre med.  Det man kan gjøre er jo bare å ta konsekvensen av det, og flykte til sydlige breddegrader og nyte sol og varme.  

Så denne gangen blogger jeg litt om Altea og Costa Blanca.

Jeg følger strømmen, og prøver å tilbringe høst og vinter mest mulig vekk fra Norge. Det gjør jeg denne vinteren også. 

Alle har jo sine favoritter hvor de ønsker å være.  Personlig fortrekker jeg det spanske fastlandet, og Mallorca. Fint å variere litt å bli kjent med nye steder.

Denne vinteren skal jeg tilbringe litt tid på Costa Blanca, i området Albir og Altea. Rundt en times kjøretur nord for byen Alicante.

Et flott område. Ikke "overbefolket" av turister på denne tiden av året.  Men fortsatt mange vinterturister.  Spesielt populært blant nordmenn. Det kan man jo like eller mislike, alt ettersom!

Bildet ovenfor er fra gamlebyen i Altea.

ALTEA.

Altea regnes som en av de flotteste blant de små kystbyene langs Costa Blanca kysten.

Spesielt gamlebyen er flott og tatt godt vare på. Mengder av gammel og sjarmerende bebyggelse.  Og helt på toppen, ligger den praktfulle kirken og kirkeplassen.  Med den flotteste utsikt nordover mot Altea og Calpe, og sydover mot Albir og Benidorm.

 

Bilder fra kirken ute og innvendig.

Utsikt fra kirkeplassen utover Middelhavet og sentrum av Altea.

Utsikten i retning mot Albir.

Og her i retning nordover mot Altea nord og Calpe.

Det er en ganske bratt stigning fra strandpromenaden og til toppen på kirkeplassen. Men en fin vandretur gjennom gamlebyen med den karakteristiske byggestilen.  De gamle bygningene er godt bevart og restaurert.  

Nedenfor noen bilder fra gamlebyen og oppstigningen til kirkeplassen.

 

Kan være greit med en liten stopp midt i løypa oppover mot toppen.

 

 

----

Altea har også en lang flott strandpromenade som strekker seg fra Albir og langt nord i byen.

Første del er tilrettelagt for restauranter og brede fortau med oppmerket sykkelsti og god plass for å spasere. ikke spesielt gode bademuligheter, da stranda er mest belagt med store steiner og grus. Der er nok fasilitene bedre inn mot Albir.

Flott strandpromenade og god plass for alle. Og hyggelige små restauranter.

Den flotte strandpromenaden ovenfor.

I motsatt retning mot Calpe er det også fint å bevege seg langs sjøen. Riktignok ikke samme flotte strandpromenaden. Men fin natur, og mindre folk . Noen små hyggelige strandrestauranter, og flotte båthavner for fritidsbåter.

 

 

 

 

 

 

 

Så her på Costa Blanca er det fint å være. Selv nå i siste del av oktober har været vært fantastisk. Temperaturer på dagtid opp mot 27 grader.  Men også noen regndager inn i mellom.

Men det får en tåle, det er tross alt senhøst og vinteren er i anmars.

Del artikkel:


Relaterte artikler