Har du besøkt Villajoyosa på Costa Blanca kysten? En spennende og spesiell by.

29.04.2023, 21:30

4 kommentarer

Det er jo ganske spennende å besøke byer som ikke står fremst på turistenes ønskeliste. Byer som ikke blir oftest nevnt i turistbrosjyrene heller. Villajoyosa er en slik by.  Den ligger halveis mellom Alicante og Benidorm/Albir.  Ikke noen stor by. Heller ikke en rik by. Ei heller en turistby med store hoteller og hektigste nattklubber. Jeg oppdaget i alle fall ikke det.

Men det jeg oppdaget var en spesiell og sjarmerende og egenartet spansk by.

Men en veldig spesiell gamleby med forfallende (ikke alle da) huser som kanskje burde blitt restaurert og påspandert noen malestrøk.  Men som sagt, det er ikke her man finner rikdommen og de velstående utenlandske gjestene som overvintrer.  Her bor vanlige spanjoler uten veldig mye velstand, og mange sigøynere.  

Men for en sjarmerende by. Trange farverike gamle slitte små hus. 

Husene ovenfor ligger nærme stranda, og er nok de mest velholdte og attraktive. 

Men litt lenger opp i byen, i selve gamlebyen finner vi de trange gatene.

Det er ikke alle gatene som egner for biltrafikke.

 

Og her er det ingen som bryr seg om folk parkerer på fortauet. 

Byen ble delt i 2 av en elv. Og her er husene nærmest elva, på nordisden. Det ser jo veldig trivelig ut fra utsiden, men tror kanskje ikke fasilitetene innvendig er så veldig innbydende?  Det er små leiligheter og mange som bor samlet der.  Det er i alle fall god lufting for å tørke klær!

Så etter å ha vandret gjennom gamlebyen, kom vi plutselig ned til strandpromenaden. Den kunne måle seg med mange andre tilsvarende byer. ikke veldig lang, men her var samlet mange kule barer og restauranter av ulike typer.  Men ingen prangende beach-hoteller eller  fashion leiligheter for rike utlendinger.  Bare så herlig, spanske hus , tilpasset fastboende spanjoler.  Og hvor prisnivået på leiligheter lå i den lavere prislklasse.

 

 

Og på strandpromenaden er det god plass, og hyggelige barer en kan ta seg et glass vin, eller noe annet som frister.

 

 

For de som er kjent på disse trakter, så ligger  Villajoyosa som den nærmeste byen til Solgården, et norskt behandlings og rekrasjonsted.

Er du i nærheten så ta deg en tur.  Gå en tur gjennom gamlebyen, og spis en deilig lunch på strandpromenaden. Mye å velge på.

Og gå til enden på stranda, og nyt utsikten mot sør.  Du er garantert en herlig dag.

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler