Vinteropphold på Costa Blanca.

30.03.2023, 19:30

2 kommentarer

Jeg er en av dem som ikke liker meg så godt i Norge når vinteren er på sitt mørkeste og kaldeste. Det kan nok ha mye med at en blir eldre, og syntes det er triveligere å oppleve litt mer sommerlige temperaturer, lengre dager og muligheten til gå på vandring og utfordre kroppen til litt fysiske utfordringer.

Bildet ovenfor er fra den flotte lystbåthavna i Altea.

Jeg har jo tidligere skrevet litt om opphold her i Spania, og spennende steder å besøke.

For når man først er her, er det jo viktig å få litt positivt ut av oppholdet, i tillegg til bedre temperaturer og lengre dager enn hjemme i Norge.  

For dette er jo mulighetenes land, det er bare å ta utfordringene der de finnes.

En av de stedene som nordmenn spesielt liker å oppholde seg om vinteren er på Costa Blanca.  Steder som Calpe, Albir og Altea. Og Alfaz de Pi og områdene litt lenger syd mot Torrevieja og La Manga.

Jeg har overvinteret mange ganger på de fleste av de nevnte stedene.  Både for kortere og lengre perioder.  

Fellesnevneren er at nordmenn er i overtall her.  Språket som snakkes mest etter spansk er norsk og engelsk.

Så kan man selvsagt like det eller ikke.  Personlig kan jeg styre min begeistring når man hører norske stemmer, uansett hvor man er her. Spesielt de som ikke helt forstår at vi som norske, er gjester i dette flotte landet, og kan ikke bare ta oss til rette som vi selv ønsker. Men heldigvis er det stort sett unntaket.

Det er så flott å registrere at de fleste som overvintrer her nyter tilværelsen og muligheten til å utfolde seg på ulike måter. Mange som ikke lenger er så raske til bens leier seg elektriske rullestoler for lettere å komme seg ut og utforske området og naturen her.

 

Andre leier eller kjøper seg elektriske sykler og tråkker i vei som den rene selfølgelighet. Til tross for at ikke alle er like flinke med trafikkregler og sånt!

 

Andre vandrer både tidlig og sent på den flotte strandpromenaden. 

Alt tilpasset egne behov og evner.  Ingen som savner mørke dager, snø og is.

Men det er nok også endel som er mest tilhenger av den billige alkoholen og de lokale barene.  Men jeg tror det er mer utbredt andre steder enn her.  

Det er utrolige flotte turområder i området rundt Albir og Altea.

Foruten å benytte den flotte strandpromenaden, kan man også gå på "fjelltur". Ja Spania har mange flotte og høye fjell.

Det gjorde jeg her en dag.  Nei ikke sånn riktig fjellklatring, men mer utforsket den nærmeste fjelltoppen her i Albir, med en flott etablert asfaltert tursti til et fyr på toppen av det nærmeste fjellet.

Jeg satt i gang skrittelleren og gikk i vei, oppover!

Og dette var målet, fyret helt på toppen.

Og herfra var det flott utsikt.  Afrika ligger på andre siden av havet.  Vi så ikke dit, men litt fasinerende å tenke på.  For selv her, hvor avstanden til Afrika ikke er på det smaleste, registreres ofte flyktninger i småbåter som tar seg ulovelig til Europa.

Veien oppover var relativt kupert, ikke spesielt bratt. Med flotte bildemotiver.  Her med Albir i bakgrunnen.

Det var bratt og fasinerende å skue utover havet.

Flotte asfalt turveier helt til toppen.

På god vei mot toppen, men må jo ta noen flotte bilder på veien også.

Og når turen var slutt er det vel blåst. Og premien et deilig glass med vin!

Det var en flott tur og en fin dagsrasjon med trim.

Det er fint å oppholde seg her på vintertid. Denne vinteren har det vært spesielt flott vær. Lite regn, og solfylte dager. Temperaturer opptil 20 grader på dagtid, og rundt 10 grader på kveld og natt.

Det kan en jo ikke klage på. Solen står opp ved 0800 tiden, og forsvinner rundt 1800 tiden igjen. Så dagen er veentlig lenger enn i Norge om vinteren, helt til det blir omvendt.

Det er kort vei med lokalbussen til Benidorm.  Og Alicante når man på 45 minutter med buss.

Men det får jeg skrive om en annen gang.

Å være her i desember og januar betyr jo også jul og nyttår.

Jeg syntes ikke julefeiringen er like stemningsfull som hjemme. Mye som tilpasses turistene med kunstige blomster og figurer. Men også gater som blir pyntet med julelyst og dekorasjoner.  Og på juledagene er det påfallende mange som bruker røde nisseluer.

Også restauranter som har norsk julemeny, med ribbe, surkål, pinnekjøtt og riskrem. For det er mer vanlig med norske menyer enn engelske.

Dette flotte juletreet trodde jeg ved første øyekast var kunstig.  Men nei, det var helt ekte.  Den største julestjerna jeg noen gang har sett.  Flott var det.

Albir og Altea er jo fra gammelt av små fiskelandsbyer.  Og heldigvis er noe av sjarmen fra den gang beholdt. Små fiskebåter ligger i havna, og mange fiskere som prøver fiskelykken fra land.

Kontrastene er store, fra en enkel fiskebåt, til flotte hoteller med sine badeanlegg rett ved strendene.

Jeg skal snart sette kurs for Norge igjen.  Må ha litt forandring også. Men det var fint å være her, og kommer gjerne tilbake.

 

Dersom du likte denne artikelen, må du gjerne dele den videre.

www.bloggi.no/arnbunblogg

 

#albir

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler