Thailand et spennende ferieland,

07.02.2020, 11:00

8 kommentarer

Nå har jeg tatt turen til Thailand igjen. Eller "smilets land" som mange ynder å kalle landet.  Og det er på mange måter en riktig betegnelse.  De fleste folkene smiler alltid. og er generelt et hyggelig folkeferd.  Men som alle andre land, har også Thailand sine skyggesider. 

Jeg har besøkt Thailand mange ganger tidligere. Fra typiske badeferier  i Hua Hin til rundreiser. i nord. Fra Chiang May  og Chiang Rai, til Phuket i sør. Med sine særegenheter. Vært på elvecruise på Mekong, til togreiser som krysser landegrensene fra Thailand til Malaysia. Og ikke minst de flotte øyene som Ko Samed og Ko Samui.

Ville ikke unnvært noe av det.

Men denne gangen er det mer badeferie, eller opplevelsesferie i Jomtien.  Ikke så langt fra Pattaya.  Den kjente partybyen.

For med utgangspunkt i Jomtien kan man bevege seg videre til mange spennende steder.  Det har jeg planer om å gjøre. Så det er bare å følge med.

Tidsforskjellen fra Norge er 6 timer. Ikke så ille, men merkbart nok. Det tar 2-3 dager før en er helt i rute med den lokale tiden. Og kombinert med varme og høy luftfuktighet blir en litt slått ut. 

En av de mest populære transportmidlene er "Tuk-Tuk". Den lokale taxivarianten. Et billig og greitt transportmiddel.  Og ganske artig å kjøre rundt i også.

Litt utenfor Pattaya og Jomtien, ligger øya Koh Larn. En båttur på en snau time. Kanskje ikke den mestt spennende øya på disse kanter, men et fint mål for en herlig dagstur for bad og soling.

Det var ikke en overfylt strand.  Men romslig nok for oss norske, som ønsket en stille dag  på stranda. Og det var det. Her var det bare å nyte stillheten, solen og badelivet.  Og ikke minst fotmassasje for de som ønsket det. Snakk om å kunne nyte for noen dager.

Joda her fikk føttende god behandling. En times behandlig for rundt 300 kroner. Og det var det verdt!

Det var en flott dag i flotte omgivelser.

Når man er i området rundt Pattaya, så må man jo besøke en av stedets største turistattraksjoner, "walking street" i sentrum av den travle  byen. Ganske artig å vandre i neonlysene blant barer, "kunstnere" av ymse slag, høy musikk og "hylende" damer som var ute etter å gjøre business!  Men siden det var tidlig på kvelden virket det som om businessen ikke var særlig lukrativ.

Det var tidlig på kvelden, så aktiviteten var "så som så".

Det var også begrenset hva man kunne ta av bilder. Men egentlig bare tragisk å se hva folk begir seg ut på ved å være endel av "verdens eldste yrke"!

Men det finnes mye annet å se og være med på i Pattaya.  Mange flotte hoteller, shoppingsenter, parker, og relgiøse symboler. Bl.a finnes en av Thailands største buddaer her.

Et utrolig flott relgiøst anlegg i buddistisk regi.

Dette flotte hotellanlegget er også fra Pattaya.  Men riktignok ikke i billigste prisklasse.

Her i Jomtien er det roligere enn i nabobyen. Men minst like spennende, dog i roligere tempo. 

Desverre har ikke miljøaktivistene hatt like stort gjennomslag som i Europa. Det er stor trafikk med biler, busser mopeder og motorsykkler hele døgnet.  Som spyr ut eksos og andre giftige stoffer. Stopper en buss for sette av eller på passasjer, eller parkerer i lengre tid, går alltid motoren for fullt, slik at airconditionsystemer funker.  Forbud mot tomgangskjøring eksisterer tydligvis ikke.

Syntes heller ikke folk er særlig flinke til å behandle søppel og da spesielt plast.  Plast flyter rundt på mange steder.  Spesielt i nærheten av badestrendene og på ubeodde plasser.  Men det er nok også mye av turistenes skyld. Medaljens bakside kan en si.

 

Men uansett syntes jeg det går rette veien også i Thailand, sammenlignet med tidligere besøk her.  Folk har tross alt blitt flinkere til å benytte søppelbokser og søppelbilene kan man se til alle døgnets tider.  

Midt i byen her er det et enorm høyt tårn.  På toppen er det en restaurant som beveger seg rundt.  Og komme dit kan man gjøre på 2 måter.  Enten ta heisen, eller gondolheisen som går fra strandpromenaden til nesten toppen av tårnet.  Et imponerende byggverk hvor nedre del er leiligheter.

 

Tårnet raver langt opp i høyden. Til høyre på bildet kan se en av gondolene på vei mot toppen.

Og dette er altså et av alternativene til å komme opp mot restauranten på toppen.  Tror jeg vil foretrukket å ta heisen!

Det er litt gøy syntes jeg å vandre litt rundt i lokalmiljøet der en har tilhold.  Kontrastene fra de flotte luksuskotellene til salgsbodene, husene til lokalbefolkningen og de som ikke har noe sted å bo. 

Det er også mye trist og fattigdom å se. Men langt i fra slik en kan se i mange andre land. Thailand har jo utviklet seg til et moderne og industralisert land. Med moderne shoppingsentere, god bilstandard, bra bostandard for mange.  Og kjempemoderne og flotte sykehus, hvor selv bortskjemte nordmenn blir imponert over standarden.

På et nivå, hvor Thailand ligger litt etter må være på elektrisitetsfronten.

Bildet ovenfor viser hvordan ledninger og kabler på gatenivå er tvinnet i hverandre.  Utrolig hvordan de finner fram til rette kabel når det trengs.  Og dette er ikke det værste eksemplet jeg har sett.

Dette er mer et vanlig bokompleks for lokalbefolkningen i utkanten av en storby. 

Og på bildet ovenfor var boforholdene til de som var fattige. Omgitt av rot og rask, og mange ville høner.

Og rundt neste kvartal en flott park, hvor det var rene kunstverkene av ville dyr, utformet av busker.

Og på veien dit en som hadde 5 flotte hunder, som alle bodde i bagasjerommet på bilen. Noen herlige hunder som var noen ordentlige hjerteknusere!

Det blir sånn at en beveger seg ikke like mye her som hjemme. Ikke jeg i alle fall, det er for varmt.  Men det er litt bedre nede på strandpromenaden på ettermiddag/kveld når dagen går mot slutten, og vinden suser i palmene.  Kveldene er de beste. Og flotteste tiden på å ta bilder.  Bildene nedenfor er fra stranda, når dagen er på hell, og solen i ferd med å gå ned.

 

 

Ja Thailand er et vakkert land å feriere i. Forstår godt at nordmenn og andre ønsker å tilbringe noen vinter uker her. Det varmer både kropp og sjel.  Synd det er så lang flyreise, det kan bli en utfordring for mange. Men det glemmer man fort når en endelig er fremme.

Da avslutter jeg for denne gang. Så får jeg se om det blir noen flere blogginnlegg herfra. 

www.bloggi.no/arnbunblogg

Du må gjerne delen artikkelen videre dersom du ønsker det.

Del artikkel:


Relaterte artikler