Blir nok Norgesferie denne sommeren 2020.

19.04.2020, 20:30

3 kommentarer

Når en skriver reiseblogg så føler en seg i passiv skrivemodus i disse coronatider.  Og hva gjør en da for å få utløp for egen skrivekløe?  Jo da får en skrive om reisedrømmer og planlegge reiser framover. Det ligger vel i kortene at i år blir det Norgesferie, og det har jeg hatt mange ganger tidligere.  Riktignok kan jo prisnivået og  været bli en utfordring.  Men en får nå bare venne seg til det.  For "syden"ferie kan vi nok se langt etter i år.

Dette flotte bildet er fra Reine i Lofoten.  Nesten umulig å tenke seg et flottere sted.  Jeg var der for 2 år siden, og vil gjerne tilbake til Lofoten.  Den nord-norske perle. 

Jeg bor jo ikke så langt fra Oslo, den flotte hovedstaden vår. Der et det selvsagt mye fint å oppleve, men jeg hadde tenkt meg litt lenger. 

Det er jo så mange fine steder å besøke i Norge, både i syd og nord.  Tar en utgangspunkt  i syd Norge og beveger seg langs kysten mot Sør og Vestlandet hvor det er mye å se og oppleve.  Sørlandskysten om sommeren er jo som "rosinen i pølsa" og det nærmeste vi kommer Sydenferie.  Den delen av Norge må jeg prøve å få med meg i år.  Mange år siden sist jeg besøkte den flotte kysten mellom Kragerø og Stavanger.  

Men et alternativ til å komme seg til Vestlandet fra Østlandet, er også å kjøre (hvis du har bil) til Langesund, ca 30 minutters kjøring videre fra Larvik.  For fra Langesund går jo Fjordline via Hirtshals til Stavanger og Bergen. Så på 23 timer kan en reise komfortabelt med flott båt helt til Bergen, uten å måtte kjøre bil en meter. 

Men for all del, ta god til å ta en vandretur i Langesund.  En veldig hyggelig liten by, som minner mye om Sørlandet. det er altså her Fjordline starter ferden, og ender i Bergen. Det tenker jeg vil være en fin feriestart,og  kjøre sørlandskysten tilbake igjen mot Østlandet.

Utsikt mot brygga i Langesund.

 

Dette er hovedgaten i Langesund.

 

Den flotte ærverdige gamle trehusbygningen i byen, Wrightgården. Deler av bygningen rommer i dag en restaurant.

Nå er ikke denne artikkelen et typisk reisebrev.  Men mer steder jeg tenkte å besøke til sommeren. Steder jeg har vært tidligere, og som jeg gjerne besøker igjen.  Og da er Langesund, drøit 2 timers kjøretur fra Oslo, absolutt verdt å komme tilbake til.

I utgangspunktet mens det var vinter og kaldt, og før vi hadde hørt om Corona, planla jeg sommerferie gjennom Sverige.  Først til Stockholm og ferge videre til Åland og ÅBO (Turku) i Finland.   Deretter å kjøre nordover langs Østersjøen mot Haparanda og til Rovaniemi.  Og helt nord til Kirkenes og Finnmark.

Men skal jeg til Finnmark i år, må det nok bli gjennom Norge. Den turen har jeg kjørt flere ganger før på kryss og tvers.  Både til lands og sjøs.  Så da frister det nok og benytte Hurtigruten på deler av reisen. 

Det er jo lov å drømme seg bort.  Har opplevd både "supervær" og "full storm med orkan i kastene" med Hurtigruten. Det siste var en tvilsom fornøyelse, spesielt når det varte i over ett døgn. Til tross for det, kunne jeg gjerne tenkt meg en ny tur.

Lofoten er jo et sted man aldri blir lei av. Har vært der 2 ganger tidligere.  Første gangen  med super vær i dagesvis, andre gangen i 2017 stort sett regn og tåke. Men det må en jo regne med.  Alle typer vær har sin sjarm.

Det er godt å mimre litt om Lofoten og Nord Norge.

Nedenfor har jeg lagt til noen bilder jeg tok når jeg besøkte øygruppen i finvær. Og da var det både sol, varmt og en utrolig natur . Bare se selv, hvis du ikke har vært der under slike forhold.  En må både klype seg i armen og forundre seg over at det er mulig for "vår herre" å skape så flott natur.  

Hurtigruten på innseilingen til Svolvær.

Bare å følge skiltet, her serveres det bacalao.

 

Havneområdet i Svolvær.

 

 

 

 

 

 

 

 

På en flott og varm sommerdag på havna i Svolvær  vart det fullt på uterestaurantene.

 

Ja Lofoten er virkelig verdt et nytt besøk.  Stedet hvor naturen, folket og fisket appelerer til det gode i oss. Hvor man kan gå i fjellene og nyte naturen, og for de som ønsker det gå på lokale restauranter og spise spesielt fisk som kommer rett fra havet!

Litt lenger sydover på Helgelandskysten ligger øya Vega. 

Øya som ble godt kjent fra NRK serien Himmelblå som er naboøya til Ylvingen.

Men Vega og Himmelblå får jeg skrive om en annen gang.

For jeg skal drømme om ferie i Norge sommeren 2000.  Det er mye å velge i og drømme om.

 

Bloggadresse; www. bloggi.no/arnbunblogg

Dersom du like denne artikkelen, må du gjerne dele den videre.

God norsk sommer.

Del artikkel:


Relaterte artikler