Deilig å være norsk i Danmark! Endelig ble det tur igjen!

20.06.2021, 20:53

 

Første reise over grensa på 15 måneder.

 

 

 

Endelig ble det anledning til å bevege seg utenfor norskegrensa. Det har jeg ventet på lenge. Som fullvaksinert var det bare å kaste seg på båten til Danmark. 

Var jo litt spennende å registrere hva som ventet en ved ankomst Hirtshals. Turen fra Langesund tok 4 timer, og der var det god plass.  Kun 25 privatbiler, i tillegg til trailerne da. Men god plass ombord. De fleste satt vel på gjerdet og avventet situasjonen etter at myndighetene hadde opphevet karanteplikten for fulllvaksinerte.

Jeg hadde gardert meg med kopi av vaksinesesertifikat og nødvendig dokumentasjon til danske myndigheter for ankomsten til landet. Var forberedt på coronatest. 

Til min store overraskelse var det overhodet ingen grensekontroll, alle kjørte direkte gjennom alle grenseposter uten sjekk av noe som helst. Regner med at returen til Norge blir vesentlig mer kontrollert. En får ta det som det kommer.

Å komme til Danmark på vår og tidlig sommer pleier jeg å gjøre hvert år. Bortsett fra i fjor da. 

Det er noe med å nyte det flate landet, hvor det nesten alltid blåser, de hyggelige menneskene, den gode maten og den danske gjestfriheten. Jeg elsker å besøke steder  litt utenom turistmagnetene og motorveiene. De mindre plassene med kartoflene, jordbærene og loppisene som står utstilt utenfor husene til folk, til salgs . Også betalingen er basert på selvbetjening.

Og bondegårdene som driver på høygir på denne tiden spesielt.

I dag traff jeg på en riktig stor okse, som sto midt på riksveien. Det var litt rart da jeg var faretruende nærme til en påkjørsel. Men oksen så bare dumt på meg når jeg passerte. Mulig det var fordi jeg hadde rød bil, den virket så rolig? Trodde okser ble arge av rødt?

Spesielt området syd i Danmark er en av favorittene. Øyene utenfor Fyn, ikke langt fra grenselandet til Tyskland. Øyene Ærø og Langeland er spennende. Ble ikke Ærø denne gangen, men ytterst på Langeland ligger en liten fiskelandsby som heter Bagenkop. Ikke veldig mye fiskelandsby lenger, men har utviklet seg til en populær ferieby også. Bare se her

Før en kommer til Langeland er det en hyggelig og typisk dansk by som heter Svendborg. Overnattet der på hotell Ærø. Et ærverdig gammelt hotell med “sjel” Med en super restaurant som serverte tradisjonell dansk mat. Terningkast 6!

Hotellet lå nede ved havnen hvor det lå mange spennende båter. En av dem, som heldigvis lå stille, hadde det fascinerende navnet “Fylla”. Merkelig navn på en båt. Regner med at mannskapet lå og sov ut rusen?

 

Mye av bebyggelsen i byen er gammel og veldig flott vedlikeholdt og restaurert. 

 

 

Som en ser er det stort sett folketomt over alt alt. Turistene er i fåtall sammenliignet med tidligere år, Virker også som folk holder seg mest hjemme. 

Det er fortsatt strenge coronaregler, Munnbind må folk bruke de fleste steder, Håndsprit over alt. Plasthansker er påbudt ved selvforsyning av mat på restauranter. Virker som det er strengere enn i Norge.

Men Danmark åpner mer og mer, og de fleste tiltakene forsvinner en av de nærmeste dagene.

Så verden går videre, og takk for det. Håper vi snart er tilbake til normale reisevaner igjen. Jeg er klar. Dette var bare en liten forsmak på reiseåret for min del. 

Dere hører mer fra meg etterhvert som hverdagen er tilbake.

Det er deilig å være norsk i Danmark!

Del artikkel:

Relaterte artikler