Kroatia Rovinj, en av Adriaterhavets perler.

27.07.2022, 20:48

4 kommentarer

Kroatia er et herlig ferieland. Byen Rovinj er en av det vakreste byene her i området Istra. 

I hele landet bor det rundt 4,5 millioner innbyggere. Alle de jeg har møtt, er hyggelige og serviceminded. Sånn kort fortalt så er hovedstaden Zagreb. 

Vi er nå relativt langt nord i Kroatia, på grensen mot Slovenia. Og herfra til Italia (Trieste) er det bare10 mil. Veien går da gjennom Slovenia.

Bildet ovenfor er typisk bebygelsen i gamlebyen i Rovinj bebyggelsen er i fra rundt 1600 år hundretallet. Mange av bygningene trenger nok litt eller ganske mye  oppgradering. Men sjarmerende som de er også, i alle falle utenfra.

Men uansett, det er i gamlebyen folk trives og besøker. Det er her de trivelige små restaurantene og barene ligger. Og souvenirbutikkene. Her er ingen "supermarcadoer" eller fastfood restauranter. Kanskje en litt fancy kaffebar eller iskrembutikk. Men ikke mer enn det.

Og her også endel kunstnere som stiller ut sine kunsteriske bilder, og håper at noen kjøper dem. Flotte fargerike bilder. Jeg fikk litt sansen for bildet nedenfor.

Flott og fargerikt med hjertet i midten. Det må vel symbolisere kjærlighet, håp og takknemlighet kanskje? Hva vet jeg?

Gatene er smale, og det er de som er de meste spennende. For pluteselig en gate rundt 2 meters  bred lå det klesbutikk. Litt uventet det da. For sjøen var jo nærmeste nabo.

Og i neste gate fant jeg denne sykkelen som vel ikke lenger kunne brukes som transportmiddel, men heller hadde sett sine beste dager og plassert fint og  malt  blant blomstene.

Det meste av gamlebyen var turiståpent, dvs, stengt på vinteren utenom sesongen. Fikk opplyst at det var kun rundt 150 personer som bodde her hele året. 

 

Men i Rovinj  er det også områder hvor det er en mer moderne og fancy stil. Spesielt langs havna hvor det beste restaurantene ligger.  Og pisnivået er ganske påfallene. På de mest populære restaurantene er det "norske priser" på maten. Alkohol er vel omstrent halve prisen av i Norge.

Men maten er fantastisk, velskmakende og verdt hver krone.

 

 

Krovinj er ikke en stor by, men utrolig sjarmerende,

Og bildet ovenfor er "kystpartiet" sett fra innseilingen.

Ja reis gjerne til Kroatia på ferie neste gang. Spennende by, men ikke stedet dersom som du søker et heftig nattliv med discomusikk og nattklubber. Her stenger det meste i rimelig tid. Her er stedet for byvandring, fotografer, småshopping, deilige  måltider og god lokal vin. 

Her kan du leie sykkel, og bevege deg fritt rundt i området.

Rundt Rovinj er det flere mindre øyer, hvor det er hoteller av høy standard. En av dem er på Sv.Katarina. En flott øy med et flott hotel. Det går gratis lokalbåter mellom øya og byen relativt ofte og er gratis for hotellgjestene. Spesielt i helgene er det mange fastboende som tar turen over til øya. 

 

Bildet ovenfor er utsikt fra hotellrommet mitt på Katarina. 

 

Og selvsagt var det mange swimmingpooler med både sjøvann og ferskvann. Bare å velge!

Tok også mange flotte kveldsbilder. Dette nedenfor er fra Rovinj.

Jeg kom med fly fra Oslo. Grei reise med Norwegian. Pass og toll var sånn som det alltid har vært. Køer ved passkontrollen, og ikke særlig mer. De sjekket koronasertifakatet. Ellers gikk alt greit.

Men alt blir nå en vane. En forholder seg til alt. Er omtrent som det var å feriere i tidligere år før pandemien.

Så bare kom. Her funker alt nesten som vanlig.

 

http://bloggi.no/arnbunblogg

Del artikkel:

Relaterte artikler