Calpe- nytt bekjentskap på Costa Blanca.

12.01.2023, 16:24

2 kommentarer

Calpe er en hyggelig og spesiell by litt nord for Alicante i Spania.  Kanskje ikke en by som nordmenn har hørt for mye om. Men mange norske turoperatører har langtidtsturer hit om høsten, våren og vinteren. Og da turer som er spesielt tilpasset  den eldre garde.  Følgelig mange norske pensjonister som tilbringer mørketiden i Norge her i Calpe, eller Calp som spanjolene sier.

Dette er første gang jeg besøker denne byen. Så da er man jo litt spent.

Byen er ikke veldig stor, har rundt 30000 innbyggere. Og med en fantastisk flott og lang strandpromenade. 

Langs hele byen er det en flott strandpromenade.  Dette har virkelig spanjolene skjønt.  De fleste spanske byer som grenser mot havet har slike flotte promenader.  Her kan man gå fine turer, sykle eller jogge for de som ønsker det. Passer også utmerket for rullestiler og rullatorer. Og her ligger det mange restauranter og barer.  Enten man ønsker å spise, eller bare ta seg noe å drikke samtidig som man har utsikt mot havet og kan bivåne folkehavet og menneskene som er på tur. 

 

Calpe er kjent for det karakteriske landmerket, klippen Peflon de Ifach, naturreservatet for fugler  og planter.  Det ser man fra hele byen, omgitt av strender på begge sider av klippen.

 

Calpe er på mange måter en moderne by. Mye nyere bebyggelse, hovedsakelig høybygg som er boligbygg eller hoteller. Personlig er jeg ikke så glad i alle disse skyskrperne som dukker opp.  Det ødelegger mye for inntrykket av det som tidligere var en idyllisk fiskelandsby.  Det verste eksemplet er i så måte Benidorm, som hovedsakekelig består av høyhus opptil 70 etasjer.

Heldigvis er det ikke så ille her i Calpe, men ille nok! 

Men Calpe har også en "gammelby" som er idyllisk nok. 

Her er det sånn jeg liker best. Lave huser og gammel bebyggelse. Sjarmerende utsmykkning, og hyggelig sted å bo. 

 

Tenk så hyggelig det må være å ha et appelsintre utenfor der du bor!

Spanjolene feirer jo jul med avslutning 7. januar. Så julepynten og dekorasjonene på den kristne høytiden er synlige langt ut i januar måned. Se bildene under.

 

På avslutningen av julen, er det 7 januar som gjelder. Da inntar det hellige 3 konger arenaen med opptog i byens sentrum. Dette er barnas mest spennende dag ifm med julefeiringen. Da er det gaveutdeling.  Og de 3 hellige konger kaster godsaker til barna fra sine dekorative kjøretøy.

 

 

 

Det var gøy å oppleve 7. januar i Spania.

Det er mange flotte turmuligheter her i Calpe. Både for de som sykler og de som bruker "apostelenes hester".

En sånn tur er å vandre på delvis natursti langs sjøen til Les Bassetes.  Rundt en mil fra Calpe by til Bassetes tur/retur. Helt grei tur for de fleste. For Bassetes har en flott restaurant hvor en kan spise en god lunch.

 

 

 

 

 

Ja dette var en flott tur med omgivelser og natur  som nesten tar pusten fra en nordmann. Naturen i Norge er selvsagt flott, men her er den helt annerledes.

Så på veien tilbake hadde vi alle fortjent en hvilepause og noe godt i glasset, omgitt av flotte omgivelser.

Hele denne artikkelen er skrevet og opplevd de første dagene i januar 2023. Utrolig flott sommervær med sol og fine teperaturer. Daglig rundt 20 grader, og rundt 14-15 grader om natten. Og sånn sier langtidsvarselet det skal bli framover også. Bare å glede seg!

 

vitusreiser.no

allertravel.no

bloggi.no/arnbunblogg

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler