Turist i egen by - Oslo på sitt beste.

30.07.2023, 16:00

2 kommentarer

Det er merkbart mange utenlandske turister i Oslo for tiden. Det er kanskje ikke så rart, Cruiseskipene besøker jo byen daglig nå på¨midtsommeren.

Jeg tenkte også det samme som de besøkende, utforske Oslo som turist. Eller Bjørvika da, som har blitt Oslos mest attraktive og mest moderne bydel. Som rommer Operaen, Munchmuseet , Deichmann (folkebibliteketog andre flotte bygninger. Bydelen som har egne badestrender, attraktive restauranter og ikke minst boliger for de mest veslstående. Bildet ovenfor viser Operaen og det nye Munhmuseet. Flotte bygninger begge.

En vanlig lørdag i slutten av juli måned, med penvær og 23 grader,  må jo være en flott anledning til å bli kjent med nye Bjørvika. 

Selv Oslo sentralstasjon har jo blitt oppgradert, spesielt på sydsiden. 

Her er det jo attraktive uterestauranter, parkanlegg og plass til både folk og sykler av alle kategorier. 

Da er det jo bare å krysse nærmeste gate så kommer man fram til en av oslos stolthter, Den norske Opera

 

For et flott byggverk.  Oslo kan være stolt av å ha en av de flotteste operaene i hele verden. Helt på høyde med operaen i Sydney.

 

Det er bare for kort tid siden at Deichmannske bibliotek åpnet i stt nye flotte hus i Bjørvika. Første gang jeg var der. Det var også et imponerende byggverk.  Det var jo helt andre dimensjoner enn det gamle Deichmann.

Her var det litt av et utvalg av lesestoff i mange etasjer. Bøker i alle varianter.  Og selvsagt flott innredning med leseområder for både voksne og barn.  Utenfor var det restaurant på takterassen.

 

 

Det var et godt eksempel på hvordan man ikke oppfører seg på et bibliotek.  Man slenger da ikke beina med sko  langt oppover søylen som vedkommende på bildet ovenfor. Gjør han slik hjemme hos seg selv også kanskje?

Fasilitetene inn i lokalene var forøvrig flott innredet.  Her kunne man sitte å lese, både i bøker og bruke PC.  Fine lademuligheter til mobil og annet.  Og komfortable sittegrupper. Et perfekt sted å slappe av og nyte tilbudene til biblioteket.

Munchmuseet var imponerende med sin skjeve toppetasje. Kunne kanskje minne litt om det skjeve tårn i Pisa?

Det ble ikke tid til å besøke Munchmuseet denne gang, men det får jeg ha til gode til en annen gang.

 

Og ikke mindre imponerende var statuen utenfor museet ,"Moren"

Den nye bebyggelsen bak Munchmuseet og retning nordover er også flott i seg selv, Oslos nyeste bebyggelse . En blanding av kontorbebyggelse og boliger. 

Og det er jamen ikke mange storbyer som kan skilte med egen bystrand! Og med Operaen som nærmeste nabo.Men det  kan Oslo gjøre. Og ikke bare en. Et stort område er det muligheter for å bade og sole seg når været tillater det. 

Og for de som foretrekker sauna i sommervarmen kan også gjøre det! Her er det mange tilbud.

Og spaserer en over vannet på "gåbrua" fra operaområdet til boligblokkene er det jamen en liten kunstig bebygget øy.  Artig å få med seg.

 

Det kjente kunstverket utenfor operaen er ikke helt etter min smak. Men det er jo endel av området, så da får man like det eller ikke. Alt ettersom.

Iskremselgeren var populær, og hadde gode dager. 

Visste du at Oslos nye hovedbrannstasjon har flyttet til Bjørvika, eller nærmere bestemt litt på andre siden av bryggeområdet?

Det var nå hyggelig å besøke Oslos nyeste trendy område. Gøy å være turist i egen by en sommer ettermiddag. Spesielt når været viste seg fra sin beste side. 

Vi satser på en fortsatt fin sommer, hvor også værgudene spiller på lag!

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler