Costa Brava, Barcelona og Girona , lenge siden sist!

15.10.2023, 16:30

2 kommentarer

BARCELONA

 

De fleste har sikkert vært i  Barcelona  og på Costa Brava. det har jeg også, men for en god del år siden. Da var det hyggelig med en ny tur. For spesielt Barcelona er det jo en fryd å besøke flere ganger. Byen har jo så mye å by på, og uansett rekker man aldri over alt. Denne flotte byen har jo så manger perler.  Men kan også til tider virke ganske kaotisk og masete da det alltid er enormt mange turister her samtidig, spesielt i høysesongen. Bildet ovenfor er den flotte og enorme katedralen som nå restaureres og påbygges, La Sagrada Familia. 

Barcelona er også hovedstaden i Catalonia, den spanske provinsen som grenser mot Frankrike. Catalonia har sitt eget flagg og også eget språk. Men fortsatt en del av Spania, selv om mange av innbyggerne ønsker selvstyre.

 

Fra høyden litt utenfor Barcelona får man god utsikt over byen. Dette er et populært område for turister for å få et overblikk over Barcelona. 

Og her i hovedgaten La Rambla er det trangt om plassen og nok av turistattraksjoner.

La Rambla den populære og kjente hovedgaten som går gjennom store deler av byen.

Det er mange flotte fotomotiver å ta bilde av i Barcelona. Det er det også ellers også på Costa Brava. 

Nedenfor har jeg samlet noen av dem.

 

 

 

Mitt opphold her på Costa Brava fant sted i slutten av september og til midten i oktober. Vanligvis begynner høsten da. Dvs. temperaturen faller til rundt 20 grader på dagtid, og rundt 15 - 16 grader på natten. Men ikke i år. Det har stort sett variert fra 26 til 30 grader hver dag, og masse sol. 

Jeg pleier jo hovedsakelig å oppholde meg når jeg er i Spania lenger syd på Solkysten, Costa del SOL! Men der har jo hele sommeren og høsten hatt tropevarme, det blir for varmt for meg. Derfor ble det Costa Brava denne gang. På denne tiden et perfekt ferievalg.

 

GIRONA

Girona, som ligger  en drøy time norøst for Barcelona, er ikke spesielt stor, med en innbyggertall rundt 100 000 innbygere.Byen er litt særegen, med mye gammel historie og ikke minst gammel bebyggelse. Forøvrig også en universitetsby.

Jeg er ingen historiker, så kan ikke berette så mye om det. Så da blir det bare noen egne betraktninger hvordan jeg opplevde byen.

 

Disse eldre boligblokkene som ligger langs elva er fargerike og og spesielle.

 

 

 

Det renner en elv gjennom hele byen. Og tilsvarende mange broer en må passere for å komme inn i gamlebyen. Denne er litt spesiell flott.

Det har vært er tørr sommer  i hele Spania, også her nord i Catalonia. Elvene har omtrent ikke vann, mest gjørme og skitt. Trist syn å se elven forfaller. Så nå venter innbyggerne på masse regn, vann har blitt en mangelvare.

Tja hva skal en si om dette motivet?  Fargerikt og morsomt kanskje.

I gamlebyen, som er sjarmerende nok, finner man også endel bygninger som har sett sine beste dager. Men jeg liker sånne kontraster, førtid og nesten nåtid. 

 

Er man frisk til bens er det mulig å vandre opp alle bakkene og trappene til toppen av byen hvor en mur omringer det meste av byen. Men det er ganske slitsomt for trinnene på trappene i seg selv er ganske høye.  Men når en endelig kommer opp. får man et flott utsyn over byen. Så den fysiske utfordringen var vel verdt, selv når det er  opp mot 30 graders varme.

Som seg hør og bør når en er på tur i Spania, må man nesten besøke en vin gård. Det er det mange av i Catalonia. 

Ovenfor vingården vi besøkte, Mas Oller.  En flott vingård, men viner som holdt en høy smaksklasse. 

 

Vintrærne var høstet for i år. Nå var det bare "rosiner" igjen på trærne. Desverre ble årets sesong delvis ødelagt av tørke og dårlige vekstforhold enn enn vanlig.  Og det ble antydet at vinprisene ville øke noe grunnet mindre avlinger. Men vinkjøp får en nå bare prioritere, prisøkninger har vi blitt vant til etterhvert. 

På Costa Brava kysten er det naturlig nok badesstrender og turistbyer i store mengder. Ikke alle er like flotte.  Nei slett ikke. Mye av kysten er "ødelagt" av høye hoteller, turistbutikker og komersielle  aktører  av ymse slag.  Turistindustrien er jo en viktig industri i Spania. 

Derfor var en befrielse å besøke "Calella de pala frugell" , en herlig liten badeby med noen få hoteller. Byen ligger idyllisk til helt for seg selv. Stranden er ikke så stor, men stor nok for de som bruker den. Er nok en tidligere fiskelandsby som delvis er det fortsatt, kombinert med turist tilbud. En flott kombinasjon. Men det bratt stigning fra stranda og oppover mot hovedveien, og busser har ingen adgang!  Så ble det litt ekstra mosjon den dagen også, og takk for det!

 

Blogg redagtøren nyter oppholdet på denne lille fortryllende kystbyen. Drar gjerne tilbake hit!

 

 

 

 

 

Da tror jeg jeg setter sluttstrek for reportasjen fra denne turen til Nord Spania og Catalonia. 

Får si som vi sa dengang vi skrev stil på folkeskolen. Alle var enige om at vi hadde hatt en fin tur!

 

 

Det katalanske flagget er viktig i dette området av Spania.

Bloggadresse : bloggi.no/arnbunblogg

vitusreiser.no http://vitusreiser.no

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler