Montserrat - fjellformasjonen og klosteret i Catalonia.

21.10.2023, 15:00

Ikke så langt fra Barcelona, ligger fjellformasjonen Montserrat. Stedet med det kjente munkeklosteret og den flotte katedralen. Og en utsikt og en natur som nesten tar pusten fra en.  Fjellformasjonene som , hvis en har litt fantasi, minner mest om mennesker og dyr med sine karakteristiske kroppsdeler, i litt større format.

Og det er disse merkelige fjellene som omgir denne flotte og spesielle fjellbyen hvor munkene har sitt tilholdssted og kloster. En av de mest relgiøse plassene i Spania. Spesielt i Catalonia betyr Montserrat mye. Det sies at når man gifter seg i denne delstaten, så blir man ikke ordentlig gift før mannen har tatt med seg sin hustru til Monserrat!

På bildet ovenfor ser en deler av klosteret hvor munkene bor, og de spesielle fjellene. Egentlig et magisk skue!

 

 

Spesielt på høsten, er det mye tåke tidlig på dagen. Når den kjølige fjellluften møter den varmere middelhavsluften dannes tåken som lager spektakulære flotte fotomotiver. 

 

Men når luften blir varmere, forsvinner tåken, naturlig nok, og en kan se naturen med all sin prakt. Både fjellene og utsikten mot dalføre og ut mot middelhavet er praktfull.

 

Fortsatt endel dis i lufta, men de nære kunstverkene er godt synlige.

Det er mange turmuligheter i området hvor en kan gå på gode turveier til de nærmeste fjelltoppene. Til den høyeste er det også mulig å ta kabelbane, men det fristet ikke meg!  Jeg benyttet "apostelens hester"!  Men det var bratt, veldig bratt. Og på veien tilbakel fikk jeg tatt noen fine bilder av selve munkenes kloster sett ovenfra.

 

Bildet er selve munkesenteret med tilhørende boområde , et enkelt hotel og noen enkle spise steder og et museum beregnet på den store turistflommen som daglig besøker Monserrat.

Utrolig hvordan fjellene er formet. 

 

Inngangen til den flotte katedralen.  Mange turister som venter på å komme inn. 

Og vi var heldige som ble invitert til å høre den vakre korsangen av de unge korguttene sin fine fremførelse . 

 

Nå var det ganske grått den dagen vi besøkte Monserrat. Men et stykke ovenfor selve bykjernen hvor det gikk turstier, var det en super utsikt til landområdene nedenfor.

Takk for besøket vi hadde til Catalonias viktigste relgiøse møteplass. Vi kommer gjerne tilbake en annen gang.

Det flotte catalonske flagger svaiet i vinden! #Montserrat

Bloggadresse: bloggi.no/arnbunblogg

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler