Istra halvøyen - Rovinj og Porec (Kroatia)

21.05.2024, 11:00

2 kommentarer

 

Det er enkelte steder man besøker, hvor man har lyst til å reise tilbake til.. Rovinj er et slikt sted. Har vært her for tredje gang, og satser på at det ikke blir den siste. 

Byen ligger helt nord i Kroatia,  og grenser til Slovenia som har en kort kystline før en når Italia og Trieste, som kun ligger 10 mil herfra. En fin dagstur, og en kan besøke 3 land samtidig.

Rovinj er ikke noe stor by, rundt 14000 innbyggere med omegn. Og ligger langs på vestkysten av Istra halvøyen ved Adriaterhavet. Høres ikke det spennende ut? 

Som ferie eller besøksted egner det seg nok mest for oss som har levd noen år. Fordi det er lite sydenstemning sammenlignet med Spania og andre populære ferieland. Her er ingen trendy forretninger, musikkbarer, kule discoer, megahoteller eller lange strandstrender. Men her er drøssevis av romantiske lokale barer, små hyggelige spisesteder, sjarmerende gammelby, ikke store turistmengder, og flotte omgivelser langs havet med omgivelser for alle. 

 

Det er mange slike trange små gater å besøke. Denne ovenfor er ikke spesielt godt besøkt, men sjarmerende på sin måte.

Tilbudene er mange, ønsker man en liten sjøreise. Flott utsikt fra sjøen mot den sjarmerende byen Rovinj.

Og makan til flott blomterprakt som dekker hele veggen.

Og havet utenfor byen er verdt å få med seg.

Det er mange fantasiutgaver når kunder skal fristes til å besøke baren sin eller restauranten. En gammel skrivemaskin har komponert drikkemenyen!

 

Og sjarmerende barer dukker opp på de utroligste steder.

 

 

Bildet er fra den flotte kirken, som man kan se i fra hele området rundt. Den ligger jo på byens høyeste punkt.

I gamlebyen er nok dette det mest sjarmerende huset, og ny restaurert.

Ny restaurering er det nok flere hus som har behov for!

Å reise til denne delen av Europa, nord i Adriaterhavet, betyr ikke nødvendigvis at en er garantert "sydentemperatur"  Ikke i mai måned i alle fall. Men det er helt "levelig" å feriere i 20 - 23 grader, endel skyer, blåst og enkelte regnbyger. Perekt ferievær for min del. Tankekorset er at det i  sør Norge i samme periode når 27 grader på sitt varmeste. Men sånn er det jo med været i disse tider i hele verden. Været oppfører seg "uvanlig" mot normalen. 

Ja sant nok.

Det dukker opp mange  fantaisfulle skilter når man vandrer gatelangs.

Ovenfor et eksempel på det. Lurte på hva som var innenfor skiltet.? Jo det var inngang til en privat bolig. Sikkert et fint sted å bo!

 

 

Det er ikke alle steder ved sjøen som egner seg for en svømmetur.

Hotellene i Rovinj er ikke konsentrert i selve bykjernen,  men på øyene rundt byen. Naturlig nok er man da avhengig av båt. Korte båt turer fra 10 til 15 minutter. Og hotellene er av høy standard, med alle nødvendige fasiliteter. 

Hotellene oppfyller alle feriekrav en måtte ha. Men supert med tilgang til også bade muligheter med swimmimg pooler og sjøbading. Men sandstrender er det dårlig med. Her bader man i sjøen hvor det er mest steiner. Husk badesko! Bildet ovenfor er  innseilingen til en hotel øy, 

Og her er det flott natur og gode muligheter til til fysiske utskeielser.

En annen mindre by på  Istrahalvøyen er Porec. En drøi times båttur fra Rovinj. 

Porec har ikke helt de samme kvalitetene histoirisk som nabobyen.  Historien er nok der, men utad fremstår byen mer moderne og mer "jetset". Hvor de flotte luxuscruiserne ligger på rad i havneområdet, og "piffen" dominerer med flotte cruisere. For all del et flott skue, men samtidig  kontraster fra Byen Rovinj. Kontrastene er ikke veldig store, for Porec har også gammelby og spennende områder. De små lokale turistforretningene med  håndarbeid og souvenirer er det mange av. 

I havna i Porec ligger de flott luksusbåtene på rad og rekke.

Det gamle og første hotellet som ble bygd i Porec tar seg flott ut i havneområdet, også nyrestaurert i all sin prakt.

Rett ovenfor havna i Porec ligger det store turisthotellet på en øy.Tar seg godt ut .

 

Også i Porec ser gamle bygninger hvor folk bor. 

 

Sjarmerende byggestil fra "hine hårde dager".

Det øvre torget i byen hadde fortsatt store vimpler hvor de supporte håndball VM 2025, hvor Danmark, Norge og Kroatia er nevnt!

Tilbake til Rovinj. 

Som sagt er mange gater veldig trange i Rovinj.  Litt spesielt at en må passere gjennom  en klesbutikk for å komme ned til sjøen!

Solnedgangen er like vakker som mange andre steder i verden.

 

Ja sant nok. Å reise er en fin måte å bruke pengene på!

God sommer til alle!

 

bloggi.no/arnbunblogg

#rovinj #istrahalvøyen #allertravel 

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler