Argentina-Brasil og så hjem pga Corona

01.04.2020, 11:00

Da er vi kommet til Buenos Aires .Her skal vi være en uke før neste g adventures tur som går til Iguasa falls mm. Trodde vi da. Vi leide oss to roms apartment  med balkong siden vi skulle være en uke . Godt å få varmen i seg igjen etter fjell turen i Peru . Og deilig å slappe av etter gruppe tur . Men vi gledet oss allerede til neste . Det var ikke noe snakk om stenging av grenser , eller å komme seg hjem på dette tidspunkt . Så vi tenkte ikke så mye på Corona da det så og si ikke var smitte i Sør Amerika . Vi merket heller ikke noe i byen så vi brukte tiden til å se oss om . Vi fikk sett havneområdet . En dag spaserte vi til en bydel som het Palermo . Sjarmerende plass , brostein , koselige kafeer og Street art . Det var ett godt stykke å gå dertil så vi tok taxi tilbake . Dagen etter regnet det kattunger . Var og lette etter frisør men det fant vi ikke . Vi ble dassvåte etter  kort tid så var bare å komme seg innendørs igjen. 

Er veldig glad i Street art . Her fra Palermo i Buenos Aires 

 

Buenos aires 
Torsdagen kom regjeringen med tiltakene mot Corona . Men rådet om å reise hjem kom ikke før på Lørdagen så vi tenkte fremdeles å fullføre planene våre . Fredagen hadde vi en tur til La Boca , en annen bydel i Buenos aires . Her var ett fantastisk herlig miljø og sjarmerende hus . Masse kunstnere og håndverkere . Og masse turister . Merket ingenting til Corona frykt her . Kanskje en og annen med maske .
 

Men vi fulgte med på nyhetene hjemme fra og hørte om stenging sv grenser . Vi byttet hotell lørdag til der vi skulle treffe gruppen . Men da kom det ut at vi ble rådet til å reise hjem av myndighetene i Norge . Vi bestemte oss for å følge rådet og tok kontakt med Gadventur og sa vi ikke ble med på turen , og de støttet oss for nå var det snakk om å stenge grensene i Argentina. Men vi måtte komme oss til Rio da billetten hjem gikk derfra . Vi fikk kontakt med reisebyrået vårt , KILROY, som ombooket billetten vår fra Rio via London og til Oslo til den 17.3.  Men måtte ordne oss selv fra Buenos A til Rio . Heldigvis fikk vi billetter med Emirates på søndagen . Atle fikk klippet seg og jeg fikk farger håret før vi  reiste videre til Rio . Frisørene kunne ikke ett ord engelsk men fikk gjort oss forstått hva vi ville ☺ 
Så vi fikk to netter i Rio også før vi reiste . Vi benyttet dette til en guidet tur til Christus statuen og Sukkertoppen . Var veldig heldig med både guide og vær . Dagen før hadde det vært dårlig sikt på toppen men vi fikk en fantastisk utsikt . Vi bodde på Copacabana så vi fikk også sett denne verdensberømt stranden . Har lest i ettertid at alt dette ble stengt om ettermiddagen samme sag som vi var der så vi var utrolig heldige . Det virker som vi hele tiden har vært Akurat i forkant av stenging av parker og grenser . Vi skulle etter planen hatt 5 dager i Rio , og det kunne jeg virkelig tenkt meg . Men skal ikke klage , vi har tross alt fått mye med oss , og sluppet karantene i andre land ( sitter i karantene hjemme o Norge nå )

Så da ble det hjemreise 17.3 istedenfor 26.3 En helt annen hjemreise en vi hadde forestilt oss . Hadde drømt om å bli møtt av de nærmeste på flyplassen , men det kunne det jo ikke bli noe av . Flyene fra Rio og London var fulle av folk som ville hjem . Tenkte mye på at flyplasser og fly må være en av de største smittekilden som er . Er ikke lett og holde en meters avstand i køene der . Men virker som folk gjør hva de kan for å ikke spre smitte . Torsdag 19.3 landet vi endelig på Helganes . Ble hentet av Roy og Sindre , som hadde kledd seg i fullt verneutstyr ☺ Og da me kom hjem stod nesten hele resten av gjengen i gardsrommet med norske flagg og ønsket oss velkommen hjem . Det varmet enormt og tårene rant ❤ Kunne jo ikke klemme men det var utrolig godt å sjå de ❤ Får me håpe det ikke går alt for lenge til ting normalisere seg igjen 🙏

Då er det altså slutt . De 5 mnd gikk jammen fort . Har vært helt fantastisk opplevelse . Hvis noen spør ka eg ville anbefalt først tror eg nok eg ville sagt . Ta en rundtur i Sør Amerika med Gadventur . Og hvis noen tenker på en lengre tur anbefaler jeg pga KIllroy på det varmeste . De har vært veldig gode å forholde seg til i alle situasjoner . 
Har nå sitter nesten 2 uker i karantene og d ser ut som d går bra .  Har hatt god tid til å se på bilder og tenke gjennom hva vi har opplevd . Kunne godt reist igjen neste år ☺ Men det koster og det må spares i lang tid til en slik tur så blir nok ikke flere langturer . Men fikk jo ikke med oss den siste gruppeturen , og den må brukes innen to år så får håpe det blir ennSær amerika tur til one ett år og to .

 

Tusen takk til alle som har følgt oss gjennom reisen . Stay safe and well ❤
 

Fra La Boca , bydel Buenos Aires 


Copacabana 

Christusstatuen i Rio

Sukkertoppen


Fantastisk å komme hjem ❤❤❤
https://share.icloud.com/photos/0zCIsi4ONfHO5ich763TOxFAQ

Del artikkel:


Relaterte artikler