Vinproduksjon

Åse Westlye
Vi har kjørt ut på landet langt øst i Georgia, nær grensen til Dagestan. Her besøker vi en vinprodusent som lager vin på den tradisjonelle georgiske metoden som de har gjort i 8000 år. Vi i er i regionen Kakheti. Store leirkrukker graves ned så bare åpningen er over bakken. Vinen gjæres gjennom en spesiell prosess uten at den tilføres noen form for tilsetningsstoffer. Det er altså økologisk og naturlig vin av ypperste klasse. Men likte vi den? Tja, litt. Vi smakte mange forskjellige. De var nokså ulike andre viner vi har smakt.


De eksporter til 20 forskjellige land. Også Norge.

Qvevrivin, kalles denne. Den er altså en naturvin, og får stor oppmerksomhet i visse kretser. Selv må jeg dessverre innrømme at jeg ikke likte den veldig godt.
slutten av sesongen. Druene høstes vanligvis i september.


Nydelig mat fikk vi sammen med de forskjellige vinene. Dette er bare en av minst 20 forskjellige retter.


Endeløse vinranker i denne solfylte, lune dalen nær Kaukasusfjellene. Det var veldig fint å være her og få god ingformasjon om produksjonen på et meget godt amerikansk språk. Tror han hadde bodd og studert der i noen år.