Skjønne Skjernøy

05.06.2020, 13:55

1 kommentar

Den sørlandske skjærgården er unik og idyllisk. Det vet alle som ferierer der. I kort avstand fra hytta vår ligger Norges sydligst bebodde øy, Skjernøy. Den ligger ca 15 km fra Mandal, i Lindesnes kommune, og er forbundet med fastlandet ved ei bru, Skjernøysundbrua, som ble bygget i 1964. Hadde det ikke vært for broa hadde det nok bare bodd pensjonister og sauer her, sier folk. Øya har ca 390 innbyggere, og er den største øya i kommunen. Befolkningen fordeler seg på flere grender: Dyrstad, Skjernøysund, Valvik, Farestad og Rosnes.I gamle dager drev folk med fiske og gårdsbruk, nå er det mest industriarbeidere, oljearbeidere og sjøfolk som bor her.For å komme fra Farestad til Rosnes må man over ei hengebru som er 110 m lang og 80 cm bred. ( kilde: Wikipedia)

Rosnes, tatt fra hengebrua. Et idyllisk sted å gå tur. Kommunen eier et sted her som brukes av skoler til friluftsaktiviteter. Det er benker og koselige uteplasser, store grønne marker og en grill. En fin plass å gå rusletur og nyte naturen.

Hengebrua

Tur på friluftsområdet Rosnes blant gamle hus og bygninger.

Ville blomster i grøftekanten

Her har man fiskebåt så klart. Krabbesalg om høsten.

Dialekttempen på husvegg.

"Nå æ'vel makrellen komen", eller "Fryse libbelorten a se" er bare to eksempler på Mandaluttrykk.😊før i tida.

En idyllisk plass på en benk. Her er det fint å sitte.

Det er mange fine rundturer en kan gå på denne øya. Parker ved kapellet og gå langs veien til du kommer til hengebrua. Vel over kan du velge merket sti til høyre. Følger du den kommer du tett på havet, og opplever variert natur, sauer og skog før du ender i sivilisasjonen igjen. Turen tar ca en times tid, en kan utvide ved å bestige noen fjelltopper.

Hengebrua

Her er det koselig å sitte.

Herlige stokkroser i hagen.

Sauene ville også være med!


Spesielt landskap langt mot sør.

Flere valg

Takk for turen! 

Det blir forhåpentligvis ikke  siste gangen jeg går denne fine turen.

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler