Sånn går nu dagan her på Nordkalotten... (Under utarbeidelse)

18.09.2023, 11:53

Så er jeg igjen utestengt fra alt jeg trenger tilgang til av obligatorisk informasjon - og min rett til utdanning er altså nektet meg her ved Universitetet i Tromsø - jaja, når et universitet har så lite respekt for individets autonomi at de tvinger sine studenter til å ha utstyr som overvåker dem 24/7 - hva annet kan en vente... For hadde jeg hatt et "smart" elektronisk bærbart utstyr - som pc eller smarttelefon, gjett om det hadde fungert! Jeg har skrevet til Rødts stortingsgruppe om saken, med kopi til en seniorrådgiver her ved UiT. Kanskje de skulle ha en seniorgruppe (eller en studentgruppe?) her på huset som kunne gi rådgivning til seniorrådgiverne her? Jaja, jeg tenkte iallfall at jeg kunne blogge litt, siden de ikke er villige til å stable et forutsigbart påloggingssystem på bena uten NFC-teknologi - SOM ALTSÅ AUTOMATISK KOBLER SEG OPP TIL ANDRE NFC-ELEMENTER I NÆRHETEN...

"NFC is a wireless communication technology that allows devices to automatically link up and talk to each other when in close proximity." 

https://www.androidpolice.com/what-is-nfc/

Og her, en artikkel fra Wired fra 2020: Universities are using surveillance software to spy on students

https://www.wired.co.uk/article/university-covid-learning-student-monitoring

Kjære "seniorrådgiver" ved UiT: Er det virkelig greit å kreve at studenter skal benytte dette under studier ved "ditt" universitet? Du brukte Kunnskapsdepartementets forskrift som unnskyldning: Studiesteder KAN kreve at studenter skal ha eget bærbart utstyr. Med andre ord: UIT KAN FAKTISK VELGE Å LA DET VÆRE - og heller stille til rådighet utstyr og autentiseringsmetoder som ikke krever en nfc-løsning og annet spyware! (Microsoft comes to mind...)

Men ellers er Tromsø en fantastisk by! Nå har det kommet snø på fjelltoppene omkring byen og de aller fleste flyene merket med "Star Allliance" har nesen mot sør. Og mens "kongen av Tromsø" har satt seg på flyet for en miniferie til Frankrike og byens nestkommanderende bar derfor ordførerkjedet da verdens tredje største atomubåt la til kai sånn offisielt på torsdag - men det er jo helt ærlig ikke lett å få bekreftet - det er jo en ubåt...

"Man ser ikke den grense under vann, vettu", som Harald Heide Steen sa det så bra som ubåtkaptein på fisketur.

Det er jo litt rart at Lebesby kommune med sine ca 1000 innbyggere i kommunevalget i år har støttet utbygging av en massiv vindkraftpark i sine nærområder for å sikre elektrifiseringen av Melkøya mens verdens tredje største ubåt gled forbi sånn rett under vannflaten. En vindpark Støres regjering er helt avhengig av for å fortsette sin politikk, som nærmest 100% er i samisk beitelandskap for rein - så mye for "sannhet og forsoning - og altså en politikk som nesten 100% av Norge har vist at de er imot i dette valget - ja, unntatt Tromsø da. Her fikk Arbeiderpartiet "fornyet tillit for 4 nye år" - men ordføreren var altså ikke her for å ta imot "Florida" - verdens tredje største atomubåt. Den æren overlot han til sin nestleder, som tok vel imot dem på festivalen SMAK.

The Barenst Observer sier det slik: "US Navy brings massive fire power to Tromsø"

https://thebarentsobserver.com/en/security/2023/09/us-navy-brings-massive-fire-power-tromso

Kontreadmiral Mack hevdet i en pressemelding at "Vi er takknemlige for at Norge lar USS Florida gjøre et havnestopp i Tromsø. Stopp som dette bidrar til at ubåten og hennes mannskap fortsatt kan sørge for sikkerhet og stabilitet i regionen". (Itromsø, 16.9.23, s. 9)

Jeg var faktisk ikke klar over at stabiliteten og sikkerheten i regionen Tromsø var truet. Dette er nemlig ikke meldt noe sted fra sentralt hold. Mens landets landsdekkende aviser hadde en gråtende Erna som inviterte oss inn i hennes ekteskap på førstesiden, hadde iTromsø en avis som faktisk omhandlet politikk og god journalistikk. Men når jeg tenker etter så kan det jo være at regjeringen har formidlet at sikkerheten og stabiliteten i regionen Tromsø er truet i en annen avis jeg ikke har lest. Som i Sunnmørsposten, for eksempel, eller Bergenstidene eller en avis for spesielt interesserte, som Golferen eller Fluefiske i dag (begge er oppdiktede aviser så vidt jeg vet)... Det er jo rart at jeg som bor her ikke vet det når jeg til og med er innom bibliotekene flere ganger i uken for å lese aviser!

Men det kan faktisk være at det sto i Avisa Nordland - for den avisen er sensurert før den i det hele tatt skal legges ut i avishyllene her i bibliotekene i Tromsø - og jeg inkluderer Universitetsbiblioteket under disse. Kommer jeg en lørdag er verken torsdagsavisen, fredagsavisen eller lørdagsavisen liggende ute. Det hender de kommer tuslende med en bunke av dem fra bak skranken når jeg kommer innom for å sjekke på byens bibliotek, da... Jeg har derfor gått til det skritt at jeg ønsker å kjøpe Avisa Nordland over disk - er det noen som kan  informere meg om den disken finnes innen Tromsø/Finnmark? Jeg har nemlig sjekket i alle kiosker og matbutikker jeg har vært innom - OG DEN GLIMRER MED SITT FRAVÆR ALLE STEDER! Dét kaller jeg sensur, jeg, faktisk...

Det jeg kan si er at den nye lokale regjeringen i Tromsø, som jeg skjønner kommer til å ha hvertfall to mandater fra Rødt (de mistet dessverre ett med to stemmers margin sånn under innseilingen av USS Florida) - den har mye å rydde opp i. Men at en amerikansk atomubåt, et nærvær som bare terger Russland, får legge til kai i byen, bidrar ikke til et tryggere Tromsø!

Og til Erna Solberg: VÆR SÅ SNILL Å SPAR OSS!!! - EKOMLOVENS PARAGRAF 2-7a sier "PLIKT TIL LAGRING AV DATA" (jeg mente punktet gikk gjennom i 2016 iflg min utgave av Norges Lover, men iflg Lovdata står det altså 2011) - OG DU HAR IKKE GJORT EN DRITT FOR Å ENDRE PÅ DETTE!!!  DU HAR HATT INNSYN I ALT DIN EKTEMANN GJØR OG HAR GJORT MENS DU SELV VAR OG ER UNNTATT INNSYN!!!! Jeg snakker om paragraf  2-7a i EKOM-loven som sier: Plikt til lagring av data OG §2-8a som sier at IP-adresser og informasjon som identifiserer brukeren skal lagres (og altså uten at noe kriminelt faktisk har skjedd!) - og du har gjort INGENTING FOR Å FJERNE DENNE PARAGRAFEN!!! Om hun burde gå av inhabilitetsgrunner, så er den paragrafen MER ENN GRUNN NOK! SKAM DEG!

En liten kuriositet når det kommer til EKOM-loven av 2003. Den finnes ikke å få kjøpt i særtrykksak (i papirform) som inkluderer en historisk oversikt - og har ikke vært oppdatert på de siste 10-16 årene, så vidt jeg kan huske at den ansatte i bokhandelen sa. Den er heller ikke mulig å få kjøpt, så klart (ellers hadde jeg jo funnet den ved et søk og visst når den var fra...)

Del artikkel:


Relaterte artikler