Ut på tur, aldri sur!!!! (Iallfall ikke foreløpig...)

13.05.2024, 09:06

Idag skal jeg benytte meg av min Grunnlovsfestede rett til å reise hvor jeg vil i landet mitt:

Norges Grunnlov 

§ 106.

Enhver som oppholder seg lovlig i riket, kan fritt bevege seg innenfor rikets grenser og velge sitt bosted der.

Ingen kan nektes å forlate riket med mindre det er nødvendig av hensyn til en effektiv rettsforfølgelse eller for avtjening av verneplikt. Norske statsborgere kan ikke nektes adgang til riket. (Lovdata, lest 13. mai 2024)

Idag skal jeg nemlig en tur til Narvik og selv se hvordan infrastrukturen i Norge som garanterer denne rettigheten fungerer. Og den eneste måten å få bekreftet at det fungerer er å gjøre det selv. Hansken er kastet!

Jeg har allerede vært innom Narvesen for å fylle på et reisekort, for Prostneset godtar ikke kontanter i sin automat - noe jeg finner svært dårlig. Det finnes i butikker overalt hvor de har selvbetjening (Bunnpris på Blindern, UiO har en, blant annet). Togbilletter kan man også kjøpe ved hjelp av kontanter på deres automater (ihvertfall på Lillestrøm stasjon på Østlandet). Derfor er det helt latterlig at Troms og Nordnorge ikke klarer å levere det samme! Skjærpings!

Jeg planlegger en tur til Oslo for å hente festdrakten min (men jeg får den nok ikke hit i tide til 17. mai dessverre) - og for oss som har en fot både i nord og i sør (iallfall i øst for egen regning) så må vi ha muligheten til å bevege oss enkelt med offentlig transport i det langstrakte landet vårt.

NORGE I MITT HJERTE OG HELE VEIEN!

Jeg melder innom så fort jeg kommer til en offentlig pc et sted. Narvik har et flott bibliotek! Anbefales!

Del artikkel: Del på X


 #Norge   #Grunnloven   #§100   #§106 

Relaterte artikler